Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Merkel στηρίζει με 500 εκατ. ευρώ τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων

Reuters: Η Merkel στηρίζει με 500 εκατ. ευρώ τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων
Δεν πρέπει η κρίση του COVID-19 να μετατρατεί σε κρίση για το επαγγελματικό μέλλον των νέων και για την εξασφάλιση εξειδικευμένων εργαζομένων
Η Γερμανία σκοπεύει να διαθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κατάρρευση της εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων καθώς μετά την κρίση του κορωνοϊού, πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να καλύψουν αυτό το κόστος.
Η κυβέρνηση Merkel έχει, σύμφωνα με το Reuters, συμφωνήσει ήδη σε δύο πακέτα οικονομικής στήριξης ύψους 880 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του Lockdown εξαιτίας της πανδημίας καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Πρέπει να αποτρέψουμε τη μετατροπή της κρίσης COVID-19 σε κρίση για το επαγγελματικό μέλλον των νέων και για την εξασφάλιση εξειδικευμένων εργαζομένων», δήλωσε εκπρόσωπος της Merkel.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μπόνους εκπαίδευσης έως 3.000 ευρώ για μικρές και μεσαίες εταιρείες που έχουν πληγεί από την κρίση ενώ οικονομική βοήθεια θα διακιούνται και οι εταιρείες που διατηρούν το 8ωρο ως απασχόληση και δεν έχουν μετατρέψεις τις συμβάσεις σε part time και εάν προσλαμβάνουν νέους εργαζομένους..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης