Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς:Δεν υπάρχει κάτι που να μας τρομάζει - Θα αποκτήσουμε την κανονικότητα που έχουμε στερηθεί για αρκετούς μήνες

Χαρδαλιάς:Δεν υπάρχει κάτι που να μας τρομάζει - Θα αποκτήσουμε την κανονικότητα που έχουμε στερηθεί για αρκετούς μήνες
«Nομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και σιγά - σιγά θα αποκτήσουμε την κανονικότητα που έχουμε στερηθεί για αρκετούς μήνες», τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς
«Δεν υπάρχει κάτι που να μας τρομάζει, όμως καλό είναι να περάσει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παραμένουμε ασφαλείς», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς το απόγευμα της Κυριακής 14/6  από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τα υγειονομικά κλιμάκια δειγματοληψίας για τον COVID-19 που λειτουργούν υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το αεροδρόμιο από 15 Ιουνίου, δήλωσε χαρακτηριστικά  «νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και σιγά - σιγά θα αποκτήσουμε την κανονικότητα που έχουμε στερηθεί για αρκετούς μήνες».
Υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να περάσει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παραμένουμε ασφαλείς», εξήγησε ότι «ακολουθούμε τις οδηγίες, εφαρμόζουμε όλα τα πρωτόκολλα που αφορούν την ατομική προστασία του καθενός, γιατί αυτή είναι η απάντηση του καθενός στην κοινωνία.
Όλα όσα έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει».
Για ελέγχους που θα γίνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου το μεσημέρι της Δευτέρας 15/6 θα δεχθεί την πρώτη πτήση από Μόναχο μετά από τρεις μήνες, ο κ.Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «όσοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη δεν υπόκεινται σε καμία καραντίνα.
Παίρνουμε το δείγμα τους και πάνε στους προορισμούς τους».
Σημείωσε  πως «το ζήτημα της Βορείου Ελλάδος είναι βασική προτεραιότητα για το άνοιγμα του τουρισμού της κυβέρνησης.
 Αυτό θα γίνει με όρους απόλυτης ασφάλειας και σεβασμού στη δημόσια υγεία».
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η μετάβαση επίσκεψη του υφυπουργού στις εγκαταστάσεις της 113 Πτέρυγας Μάχης στη Θεσσαλονίκη, όπου  επισκέφτηκε την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, στην οποία βρίσκονται τα Canadair CL-415.
Ο κ.Χαρδαλιάς εκεί συνομίλησε τόσο με τους πιλότους όσο και το προσωπικό της Μοίρας και τα στελέχη του πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ για ζητήματα της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.
Δήλωσε πως «η προσπάθεια που γίνεται, μαζί με την ΕΜΑΚ και τους πιλότους μας, είναι ώστε η χώρα μας να είναι έτοιμη.
Οι δυνάμεις μας να είναι σε πλήρη επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουμε και την καινούργια αντιπυρική περίοδο».
Το απόγευμα της Κυριακής 14/6 ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου θα έχει συνάντηση - σύσκεψη  με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Δημάρχους της περιοχής και ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης