Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στις 630 μονάδες λόγω του αρνητικού κλίματος στο εξωτερικό

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στις 630 μονάδες λόγω του αρνητικού κλίματος στο εξωτερικό
ΑΓΟΡΑ: Πήγαν στα ύψη οι ξένες αγορές και τώρα οι επενδυτές ανησυχούν για δεύτερο κύμα πανδημίας. Εμείς είχαμε μία ήπια αντίδραση από τα χαμηλά και καμία σχέση με αυτή την ξένων. Όμως τώρα που υποχωρούν τα ξένα εμείς ακολουθούμε από κοντά. Με μεγάλες απώλειες άνοιξε το ΧΑ.

Οι αναλυτές δίνουν κρίσιμη τη στήριξη των 630 μονάδων και το άνοιγμα του ΧΑ είναι στις 3 μονάδες πάνω από το εν λόγω σημείων. Πολύ γρήγορα οι τράπεζες πήγαν σε απώλειες κοντά στο 5%. Όλος ο FTSE 25 ωστόσο υποχωρεί. Τη μεγαλύτερη πτώση στο άνοιγμα την έχει η Ελλάκτωρ αφού την περασμένη Παρασκευή ανέκαμψε σημαντικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η στήλη συμφωνεί με το εβδομαδιαίο σχόλιο της Beta αναφορικά με τις τράπεζες και τις ανησυχίες για αύξηση κεφαλαίου. Λόγω Covid-19 δε τυπώνονται μετοχές. Θεωρούμε πως οι τράπεζες απλά προετοιμάζονται. Η στήλη θεωρεί πως οι τράπεζες ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Ίσως και να έπρεπε να είχαν γίνει αυξήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα όταν το κλίμα ήταν καλό.

AEGEAN: Πιέζεται άνω του 2% η μετοχή και πάλι με καλό όγκο στο ξεκίνημα. Έγιναν αγορές και από το βασικό μέτοχο.

ΔΕΗ: Η μετοχή με τα εξαιρετικά αντανακλαστικά, υποχωρεί περίπου 3% και βρίσκεται στα 3,25 ευρώ με όγκο 114 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Υποχωρεί και η συγκεκριμένη, όπως σχεδόν το σύνολο των μετοχών. Στα 2,20 ευρώ και στο -2,7%.

ΟΠΑΠ: Με αξιόλογες απώλειες άνω του 3% και την τιμή της μετοχής στα 8,40 ευρώ.

LAMDA: Θα μπουν μπουλντόζες να γκρεμίσουν κάποια κτίρια, αλλά το θέμα εδώ δεν είναι τι θα γκρεμιστεί αλλά τι θα χτιστεί και πότε. Με απώλειες 1% στο ξεκίνημα.

VIOHALCO: Με απώλειες άνω του 3% αλλά και χαμηλό όγκο. Στα 2,21 ευρώ η μετοχή. Στο παρελθόν και στη διάρκεια της αντίδρασης της αγοράς, η μετοχή είχε δείξει πολύ καλά αντανακλαστικά.

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Το πρώτο εξάμηνο δεν είχε πάει καλά και η τάση συνεχίστηκε και στο δεύτερο, αλλά βελτιώθηκε λίγο. Ο τζίρος υποχώρησε στα 37,5 εκατ. ευρώ από 40,5 εκατ. ευρώ και οι ζημιές αυξήθηκαν στις 951 χιλ. ευρώ από 244 χιλ. ευρώ. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα είναι μειωμένα λόγω και της συμφωνίας με τις τράπεζες (1,25 εκατ. ευρώ από 1,77 εκατ. ευρώ) αλλά πάλι είναι πολλά σε σύγκριση με τα EBITDA (1,25 εκατ. ευρώ από 2,08 εκατ. ευρώ).

Έτσι δεν αφήνουν στους μετόχους κέρδη. «Κλειδί» για την αλλαγή πορείας είναι η είσπραξη απαιτήσεων οι οποίες ανέρχονται στα 18,2 εκατ. ευρώ με τα ταμειακά διαθέσιμα να είναι μειωμένα στα 1,8 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 15,8 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 34,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές περίπου 26 εκατ. ευρώ. Αρνητικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές.

Σημειώστε πως στο τέλος εξαμήνου σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση η Ελένη Κορδέλλου είχε το 27,706% και ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος, χωρίς όμως να ασκεί διοίκηση, αφού οι Αντώνιος και Κωνσταντίνος είχαν κάτι παραπάνω από 50%. Στο τέλος τώρα της χρήσης η Ελένη Κορδέλλου είχε 23,46%. Θα λέγαμε πως οι διαθέσεις της κας Κορδέλλου κρίνουν το μέλλον της μετοχής στο ΧΑ. Η αποτίμηση στα 4,8 εκατ. ευρώ, θεωρείται χαμηλή, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε βελτίωση της τελικής γραμμής και της ρευστότητας. Στο ξεκίνημα με όγκο 14 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 3%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης