Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Το δεύτερο κύμα κρουσμάτων αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις αγορές

Capital Economics: Το δεύτερο κύμα κρουσμάτων αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις αγορές
Αυξάνεται η ανησυχία για το δεύτερο κύμα κρουσμάτων COVID-19
Tο δεύτερο κύμα των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις διεθνείς αγορές, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Capital Economics.
«Ούτε οι τελευταίες προβλέψεις της Fed για την οικονομία των ΗΠΑ, ούτε η φθίνουσα δημοτικότητα του Προέδρου Trump και του κόμματός του, αποτελούν πειστικές εξηγήσεις για την πτώση στα χρηματιστήρια μετά το ράλι.
Ένα πιο εύλογο κίνητρο για την κατοχύρωση κερδών, είναι οι αυξανόμενες ανησυχίες για το δεύτερο κύμα κρουσμάτων COVID-19», εξηγούν οι αναλυτές.
Μια εξήγηση που δόθηκε για την κατάρρευση της Wall Street την περασμένη Πέμπτη, ήταν οι οικονομικές προβλέψεις της Fed.
Όπως δείχνει το Διάγραμμα 1, το μέσο μέλος της Νομισματική Επιτροπής της Fed (FOMC), αναμένει ότι περίπου το ήμισυ της αύξησης του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του COVID-19 θα έχει καλυφθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
 Αντίθετα, χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερα χρόνια για καλυφθεί το 50% της αύξησης του δείκτης ανεργίας, μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Επιπλέον, η Fed αναμένει ότι το ποσοστό ανεργίας θα μειωθεί ξανά το 2021 και το 2022.
Το 2010, η πτώση στον δείκτη ανεργίας συνοδεύτηκε από περαιτέρω κέρδη για τις μετοχές.
Μια εναλλακτική εξήγηση για την πτώση των μετοχών, αποτέλεσε η εκτίμηση για νίκη των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι ανησυχίες για το δεύτερο κύμα κρουσμάτων, αποτελούν καλύτρη εξήγηση για την πτώση στις αγορές, σύμφωνα με την Capital Economics.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι το να παραμείνουν τα κρούσματα υπό έλεγχο, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να την ανάκαμψη των αγορών.

Image
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης