Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Παρακολουθούμε προσεκτικά τη δραστηριότητα της Β. Κορέας - Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ασυνήθιστες ενέργειες

Ν. Κορέα: Παρακολουθούμε προσεκτικά τη δραστηριότητα της Β. Κορέας - Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ασυνήθιστες ενέργειες
Η πλευρά της Σεούλ τόνισε ότι σκοπεύει να διατηρήσει «σταθερή στρατιωτική ετοιμότητα»
Στο γεγονός ότι η Νότια Κορέα έχει αυξήσει την παρακολούθηση της δραστηριότητας της Βόρειας Κορέας, αναφέρθηκε σήμερα (15/6) ο εκρπόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεσων της Σεούλ, Kim Jun-rak, λόγω της πρόσφατης επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, ο κ. Jun-rak δήλωσε ότι «ο στρατός της Νότιας Κορέας έχει αυξήσει την παρακολούθηση της δραστηριότητας της Βόρειας Κορέας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής «δεν έχει καταγραφεί κάποια ασυνήθστη ενέργεια».
Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Σεούλ «θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τς ενέργειες που πραγματοποιεί ο Βορράς», ενώ κατέστησε σαφές ότι η χώρα σκοπεύει να διατηρήσει «σταθερή στρατιωτική ετοιμότητα».
Χθες (14/6) ο διευθυντής εθνικής ασφάλειας της Νότιας Κορέας, Chung Eui-yong, πραγματοποίησε έκτακτη δηλεδιάσκεψεη με τους υπουργούν που είναι υπεύθυνοι για τα ζητήματα σαφαλείας της χώρας και με υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην κορεατική χερσόνησο.
Μάλιστα, οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας κάλεσαν την Πιονγιάνγκ να τηρήσει τις συμφωνίες συμφιλίωσης ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ συζήτησαν και τα πιθανά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un προειδοποίσε η Νότια Κορέα ότι η Πιονγιάνγκ θα λάβει «αποφασιστικές δράσεις» το επόμενο διάστημα, χωρίς ωστόσο να προχωράει σε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τις σχετικές ενέργειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης