Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατάφερε στο τελευταίο λεπτό να γυρίσει σε θετικό έδαφος και να σβήσει απώλειες 2,5%

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατάφερε στο τελευταίο λεπτό να γυρίσει σε θετικό έδαφος και να σβήσει απώλειες 2,5%
ΑΓΟΡΑ: Διαφοροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και αφού πρώτα μάζεψαν λίγο τις απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές. Όμως προς το κλείσιμο περιόρισε σημαντικά τις απώλειες αν και ο DAX έχανε πάνω από 1%. Θετική εξέλιξη, άλλωστε δεν έχουμε κάνει και την ίδια κούρσα ανόδου. Τελικά στο κλείσιμο γύρισε και με άνοδο! Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός.

Μετοχές που στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν επιδείξει καλή συμπεριφορά πήγαν πρώτες σε υψηλότερα επίπεδα. Ξεχώρισε η Ελλάκτωρ η οποία αν και ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες γρήγορα τις κάλυψε και πήγε αρκετά ψηλά. Καλή εικόνα από Μυτιληναίο, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ μεταξύ άλλων.

Στο επίκεντρο είναι τα βαριά χαρτιά, ενώ στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι κάτι παραπάνω από εμφανέστατη. Κρίμα, να μην μπορούν να διαφοροποιηθούν και μερικά μικρομεσαία που αξίζουν καλύτερης αποτίμησης.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Οι 630 μονάδες κράτησαν και σήμερα δεν έγραψε πιο κάτω. Αμέσως άρχιζε να περιορίζει τις απώλειες οι οποίες έφτασαν μέχρι και το -2,54% και να απομακρύνεται από τη στήριξη. Αρκετά καλή αυτή η εξέλιξη.

ROAD SHOW: Αυτή την ώρα ξεκινάει το ένατο επενδυτικό φόρουμ του ΧΑ με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο το οποία γίνεται για πρώτη φορά διαδικτυακά. Μιλάει ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Σωκράτης Λαζαρίδης, η Βασιλική Λαζαράκου κ.α.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η αντίδραση της μετοχής τις τελευταίες εβδομάδες έχει περιορίσει αισθητά τις απώλειες από την αρχή του έτους και πλέον θα λέγαμε πως κινείται με αποδόσεις ανάλογες με αυτές της αγοράς. Επιπλέον φαίνεται πως η συμπεριφορά της μετοχής έχει αλλάξει και εύκολα ανεβαίνει.

Φαίνεται πως έχει σοβαρό αγοραστή. Είχαμε γράψει παλιά που πήγαινε το μυαλό μας όταν είδαμε κινήσεις που… τραβούσαν βλέμματα. Δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Όμως η μετοχή έχει καλύτερη συμπεριφορά στο ταμπλό πλέον. Πρόσφατα ήταν στα 0,80 ευρώ και τώρα προσεγγίζει τα 1,20 ευρώ. Κλείσιμο στα 1,17 ευρώ και στο +6,85%.

ΤΙΤΑΝ: Πάτησε ξανά εκεί που είχε πάει και την προηγούμενη φορά και αντέδρασε. Πρέπει να δώσει καλή κίνηση και να φύγει μακριά από τα 10 ευρώ. Χαμηλό ημέρας στα 10,40 ευρώ και κλείσιμο στα 10,90 ευρώ που ήταν και το υψηλό της ημέρας.

ΑΔΜΗΕ: Παραμένει με εξαιρετική συμπεριφορά στο ταμπλό. Πήγε μέχρι τα 20,20 ευρώ και έκλεισε στα 2,31 ευρώ με άνοδο 1,99%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αντέδρασε και αυτή.

JUMBO: Είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τα χαμηλά της. Στα 15,50 ευρώ και στο -3,97% με όγκο 155 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Στα 6 ευρώ η μετοχή με άνοδο λίγο πάνω από 1% και με όγκο 202 χιλ. τεμάχια. Οι ανακοινώσεις για μπουλντόζες βελτιώνουν την επενδυτική ψυχολογία.

MODA BAGNO: Με 1 κομμάτι άνοιξε στο +29,37% και έκλεισε και εκεί. Στα 0,4140 ευρώ. Η αποτίμηση στα 7,7 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Με σημαντικούς πωλητές στο κλείσιμο. Στα 0,27 ευρώ και στο +7,14%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Όπως δείχνουν οι λογιστικές καταστάσεις και όπως φαίνεται και στο ταμπλό η Ελένη Κορδέλλου προφανώς συνεχίζει τις πωλήσεις και ταλαιπωρεί τη μετοχή. Σήμερα έκλεισε με άνοδο 4,93% και όγκο 166 χιλ. τεμάχια. Στα θετικά η ύπαρξη καλών εντολών αγοράς.

ΚΛΜ: Έμπαιναν και έβγαιναν οι εντολές πώλησης που μας δείχνει πως μάλλον κάποιοι θέλουν να «τρομάξουν» και όχι να πουλήσουν. Θα θέλαμε όμως να δούμε και μερικούς καλύτερους αγοραστές…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης