Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Nomura: Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ... Έχουν διαπιστώσει ότι το κράτος λειτουργεί ακόμη με τα βυζαντινά και οθωμανικά πρότυπα!

tags :
Nomura: Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ... Έχουν διαπιστώσει ότι το κράτος λειτουργεί ακόμη με τα βυζαντινά και οθωμανικά πρότυπα!
Το γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ, εκτός από γνωστό είναι και εμφανές. Όμως το να το διαπιστώνει και ένας από τους κορυφαίους αναλυτές της Nomura, Richard Koo, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Ο Koo συνομίλησε με αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, και διαπίστωσε ότι η Ελλάδα, στα μάτια των Γερμανών, όχι απλά δεν θα έπρεπε να είχε μπει στην ευρωζώνη, αλλά θα πρέπει να βγει το συντομότερο δυνατό.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί μοντέρνο κράτος του δυτικού κόσμου. Συνεχίζει να λειτουργεί με ιδέες που έχουν ρίζες στο Βυζάντιο και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με τα όσα άκουσε ο Koo, οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια δεν θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα, εάν αυτή δεν συνοδεύεται από αλλαγές στο στο φορολογικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλείται ο Koo ήταν τελικά λάθος να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτό έγινε καθώς η ιστορία της ήταν συνδεδεμένη με την δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά πλέον αυτή η χώρα που είναι σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που έδωσε τα φώτα της στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Koo, πολλοί Γερμανοί πιστεύουν ότι ανεξαρτήτως από το τι θα συμβεί στην Ελλάδα σε άμεσο χρόνο, η χώρα πρέπει να βγει από το ευρώ, να υποτιμήσει το νόμισμα της, να επανακτίσει τις οικονομικές της δομές και να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της.
Συνολικά, για εκείνους που πιστεύουν ότι η Γερμανία έτοιμη για ταχύτατα μέτρα, ο Koo σημειώνει ότι απογοητευτούν. Το ίδιο ισχύει και για τις μεταρρυθμίσεις. Εάν η κρίση επιδεινώνεται, η Γερμανία λαμβάνει το μήνυμα ότι απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και όχι για αλλαγή του πλάνου των μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης