Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Επιφυλακτική η BoJ για την πορεία της οικονομίας

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Επιφυλακτική η BoJ για την πορεία της οικονομίας
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε ότι η αβεβαιότητα γύρω από την επίδραση του κορωνοϊού στην οικονομία παραμένει υψηλή
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (16/6) συνεδρίασης, παραμένοντας επιφυλακτική όσον αφορά την πορεία της οικονομίας μετά την κρίση της πανδημίας.
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1%, ενώ παράλληλα διατήρησε τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Παράλληλα, η Τράπεζα ανακοίνωσε επέκταση του ειδικού προγράμματος δανεισμού για τον Covid-19 που στοχεύει στη στήριξη της οικονομίας, και συγκεκριμένα στα 110 τρισ. γεν από 75 τρισ. γεν προηγούμενως.
«Η οικονομία της Ιαπωνίας βρίσκεται σε μία εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση», δήλωσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, αναφερόμενη στην πανδημία του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι η αβεβαιότητα γύρω από την επίδραση του κορωνοϊού στην οικονομία «παραμένει υψηλή».
Ωστόσο, η BoJ διευκρίνισε ότι η εγχώρια οικονομία «είναι πιθανό να βελτιωθεί, δεχόμενη στήριξη από τις συνθήκες οικονομικής διευκόλυνσης και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης».
«Η δυναμική προς τον στόχο πληθωρισμού στο 2% παραμένει χαμένος επί του παρόντος», διευκρίνισε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, ενώ τόνισε ότι «ο πληθωρισμός του καταναλωτή κινείται πάνω από το 0%».
«Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα στήριξης χωρίς δισταγμό εάν χρειαστεί, παρακολουθώντας προσεκτικά τον αντίκτυπο του Covid-19», αναφέρει η ανακοίνωση της Bank of Japan, ενώ πρόσθεσε ότι «οι ετήσιες μεταβολές για τον δείκτη τιμών καταναλωτή είναι πιθανό να παραμείνουν αρνητικές για την ώρα».
Την ίδια στιγμή, η BoJ ανέφερε ότι υπάρχει «αδύναμες κινήσεις στις θέσεις εργασίας και τις συνθήκες των μισθών», ενώ επεσήμανε ότι «η αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών καταγράφει σαφή επιβράδυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης