Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μέσω FED πάνω από τις 660 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μέσω FED πάνω από τις 660 μονάδες
ΑΓΟΡΕΣ: Με τη FED να παρεμβαίνει και πάλι μπήκε τέλος στην πτώση των αγορών. Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μεγάλη άνοδο και αυτό βοηθάει και την επενδυτική ψυχολογία των επενδυτών που ασχολούνται με τη δική μας αγορά. Όταν έχεις βέβαια τις κεντρικές τράπεζες να παρεμβαίνουν με αυτόν τον τρόπο, όπως και να το κάνεις μία στρέβλωση την έχεις.

Δηλαδή δεν μπορείς να εκτιμήσεις ορθά την ειδησεογραφία ή τα θεμελιώδη και να πεις για παράδειγμα πως το νέο κύμα πανδημίας μπορεί να επηρεάσει ή η πτώση του ΑΕΠ κτλ. Μπαίνει η FED και αλλάζει τα δεδομένα. Επομένως μέχρι να τελειώσουν και οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι αγορές θα πηγαίνουν με αυτόν τον τρόπο.

Από την Ελληνική αγορά απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις, ενώ απουσιάζουν και οι ανακοινώσεις των εισηγμένων για αποτελέσματα. Ειδικά κάποιες εταιρείες που ανακοίνωναν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου όταν τα πράγματα πήγαιναν καλά, τώρα δεν έχουν δημοσιεύσει. Πολλές εισηγμένες ακόμα να ανακοινώσουν χρήση 2019 και ειδικά μικρές που δεν έχουν και πολλές θυγατρικές.

ΑΓΟΡΑ: Μέσω… FED ο γενικός δείκτης άνοιξε με σημαντική άνοδο. Μετοχές που εδώ και καιρό έχουν εξαιρετική συμπεριφορά έκαναν πρώτες κίνηση. Μεταξύ αυτών βάζουμε και τις τραπεζικές καθώς πιστεύουμε πως αν δεν είχε ξεκινήσει η πτώση στα ξένα θα είχαμε δει καλή κίνηση.

Η Πειραιώς με +7%, η Alpha Bank ξεκίνησε με +5%, η Ελλάκτωρ στο +4% και η ΔΕΗ με +4,5%. Πάνω από τις 660 μονάδες το ΧΑ και βλέπει πάλι καλύτερα επίπεδα τιμών.

ROAD SHOW: Το ενδιαφέρον στρέφεται από αναλυτές και διαχειριστές στο Ελληνικό. Το θεωρούν και ορθά κομβικό για την ανάπτυξη της χώρας. Το ίδιο και η στήλη, όπως έχει γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν. Έγινε χθες μία καλή διαδικτυακή παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ δεν ακουγόταν καλά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και εστάλη η ομιλία του στη συνέχεια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όπως είπε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, η Ελλάδα πλέον έχει γίνει μία κανονική χώρα, μετά και την αντίδρασή της στην αντιμετώπιση του Covid-19 και πλέον οι άλλες χώρες δεν έχουν τις ανησυχίες του παρελθόντος, όπως για τη σταθερότητα των τραπεζών. Η είσοδος του κ.Μυστακίδη με 5,14% στην Τράπεζα Πειραιώς επίσης βελτιώνει το κλίμα στις τράπεζες.

Ο τραπεζικός δείκτης είναι στις 372 μονάδες με άνοδο σχεδόν 6% και όλες τις συστημικές να καταγράφουν αξιόλογη άνοδο άνω του 5%.

COCA COLΑ: Στο +4% και αυτή με αποτίμηση 8,7 δισ. ευρώ. Μπήκαν νέες μετοχές λόγω stock option έχει σήμερα και γενική συνέλευση για την έγκριση του μερίσματος. Έρχεται στο τέλος της εβδομάδας η αλλαγή στις σταθμίσεις που θα την επηρεάσει σημαντικά.

ΤΙΤΑΝ: Πήγε και πάλι προς τα 10 ευρώ και αντέδρασε. Από χθες ξεκίνησε η αντίδραση και σήμερα συνεχίζει με την τιμή πλέον να είναι λίγο πάνω από τα 11 ευρώ. Έχει μείνει πίσω σημαντικά σε σύγκριση με άλλες μετοχές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Άνοιξε με 100 τεμάχια στα 12,90 ευρώ αλλά ο πρώτος αγοραστής είναι στα 11,20 ευρώ. Και εδώ γενική συνέλευση σήμερα.

ΝΑΚΑΣ: Άνοιξε με 31 τεμάχια στο -9,55% και στα 1,42 ευρώ με τον πρώτο πωλητή να είναι στα 1,71 ευρώ. Η αποτίμηση των 9 εκατ. ευρώ μάλλον αδικεί την εισηγμένη.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με όγκο 50 τεμάχια στα 4,98 ευρώ και με την αποτίμηση στα 35,2 εκατ. ευρώ.

ΑLPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ : Με 10 τεμάχια η συγκεκριμένη στο -8,46 και στα 5,95 ευρώ με τον πρώτο αγοραστή στα 6,05 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης