Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι τράπεζες να προετοιμαστούν για νέο κύμα αθετήσεων από τις επιχειρήσεις

Βρετανία: Οι τράπεζες να προετοιμαστούν για νέο κύμα αθετήσεων από τις επιχειρήσεις
Να προετοιμαστούν για νέο κύμα αθετήσεων υποχρεώσεων από τις επιχειρήσεις, καλεί τις τράπεζες η Αρχή Χρηματοοικονομικών Συμπεριφορών (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός.
Όπως μεταδίδει το Reuters, πάνω από 800 χιλ. επιχειρήσεις έχουν λάβει δάνεια με εγγύηση του δημοσίου, ύψους 34 δισ. στερλινών, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η βρετανική κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά, λόγω του lockdown.
Ο Charles Randell, πρόεδρος της FCA, δήλωσε ότι μέρος του χρέους θα αποδειχθεί μη διαχειρίσιμο, γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, προκειμένου να μην επηρεαστεί η ανάκαμψη της οικονομίας.
Όπως τόνισε, «πρέπει να υπάρξει ένα κατάλληλο σύστημα επίλυσης διαφορών και συνεργαζόμαστε με την Υπηρεσία Χρηματοοικονομικού Διαμεσολαβητή και την Υπηρεσία επίλυσης χρηματοπιστωτικών διαφορών, για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει ικανότητα αντιμετώπισης του όγκου των αθετήσεων που ενδέχεται να προκύψουν».
Οι τράπεζες δέχτηκαν κριτική περί καθυστέρησης στην παροχή δανείων προς τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αγωνίζονται να παραμείνουν σε λειτουργία, σημειώνει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης