Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να μας πει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ακριβές ποσό που έλαβε το κάθε ΜΜΕ

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να μας πει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ακριβές ποσό που έλαβε το κάθε ΜΜΕ
Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα είπε ο κ.Χαρίτσης
Εκ νέου έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά που έλαβε το κάθε ΜΜΕ στο πλαίσιο της χρηματοδότησης τους για την καμπάνια για τον κορωνοϊό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Οι Έλληνες φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν σε ποιους δόθηκαν αυτά τα χρήματα, πόσα πήρε ο καθένας και με ποια κριτήρια», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό DION TV Θεσσαλονίκης ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εν κρυπτώ χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης».
«Πρόκειται για ζήτημα αξιοκρατίας, διαφάνειας και εντέλει δημοκρατίας, καθώς τα ΜΜΕ δεν είναι κοινές επιχειρήσεις αλλά επιφορτισμένα με το λειτούργημα της ενημέρωσης τον πολιτών.
Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να «καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε μέσο».
«Όταν κατευθύνονται χρήματα σε ανύπαρκτα sites, σε sites που δημιουργήθηκαν για να λάβουν τη χρηματοδότηση ή και σε sites που ανήκουν σε πολιτευτές της ΝΔ, στερούνται πόροι από μέσα που απασχολούν εργαζόμενους και επιτελούν με σοβαρότητα το λειτούργημα της ενημέρωσης» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα βιώνει έντονα και τις οικονομικές επιπτώσεις τις πανδημίας, «καθώς η κυβέρνηση μας είχε βάλει σε ύφεση από το τέλος, ήδη, του 2019» αλλά και επειδή «μέσα στην πανδημία δεν προχώρησε στην εμπροσθοβαρή στήριξη της οικονομίας, και κυρίως των μεσαίων στρωμάτων, όπως ζητήσαμε με το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι"».
Ο κ.Χαρίτσης είπε ότι ήδη δημιουργήθηκε μία πολύ μεγάλη τρύπα στα δημόσια ταμεία και ότι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. «Αυτό διότι η κυβέρνηση καθυστέρησε την καταβολή κι αυτού ακόμη του ανεπαρκούς επιδόματος των 800 ευρώ, ενώ πολλοί δεν πήραν απολύτως τίποτα.
Αν η κυβέρνηση επιμείνει στη λογική της εσωτερικής υποτίμησης θα χάσουμε όλα όσα κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης