Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρό ράλι στα βαριά χαρτιά με μέτριο τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρό ράλι στα βαριά χαρτιά με μέτριο τζίρο
ΑΓΟΡΕΣ: Το γεγονός ότι χθες ο DAX έκοψε προς τα κάτω τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών αλλά γρήγορα και λόγω FED έκλεισε πιο πάνω, είχε συνέχεια σήμερα με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί περαιτέρω. Βέβαια λόγω των πολλών παρεμβάσεων έχει χαθεί η μπάλα.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι αγορές αυτή τη στιγμή δε λειτουργούν ορθολογικά. Οι παρεμβάσεις αυτές θολώνουν τα νερά για κάποιον που παρακολουθεί πορεία οικονομιών, θεμελιώδη, τα γεωπολιτικά κ.α. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πηγαίνεις με τα… νερά τους.

Το ΧΑ τη μία μέρα κινδύνευε να σπάσει τις 630 μονάδες και άρα να πάει ο στόχος χαμηλότερα και μετά την παρέμβαση έφυγε πάνω από τις 670 μονάδες και τώρα ο στόχος πάει υψηλότερα. Εκεί που έλεγες δηλαδή να βάλεις στοπ, τώρα βγαίνεις αγοραστής. Τελικά σήμερα είδαμε ένα μεγάλο ράλι με άνοδο κοντά στο 4,5% αλλά και μέτριες συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όπως έχουμε ξαναγράψει στη στήλη δεν αρέσουν οι τραπεζικές μετοχές. Έχουν καταστρέψει πολλούς επενδυτές και αυτό δεν το ξεχνάμε. Όμως είναι αυτές που έχουν μείνει πίσω και δικαιολογούν καλύτερη αποτίμηση, μόνο με βάση την πορεία τους από την αρχή του έτους. Οι αναλυτές λένε και βάση σύγκρισης με τις ξένες ομοειδείς.

Συνεχίζουμε να επιμένουμε πως δεν μπορεί η αγορά να έχει απόδοση -30% για παράδειγμα και οι τράπεζες να είναι στο -60%. Γιατί τώρα δεν υπάρχει κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα. Ισχυρή άνοδος για Πειραιώς αλλά και Εθνική. Πολύ καλή κίνηση και από τις άλλες δύο συστημικές.

Υπενθυμίζουμε πως είχαν δείξει διαθέσεις για άνοδο μερικές μέρες νωρίτερα αλλά έπεσαν πάνω στην υποχώρηση των ξένων αγορών μετά από ένα δυνατό ράλι. Μπήκε βέβαια στη μέση η FED και έδωσε πάλι ώθηση στις αγορές, βοηθώντας και το δικό μας κλίμα. Έτσι αντέδρασαν πάλι οι τράπεζες.

ΔΕΗ: Εξελίσσεται σε μία από τις καλύτερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Είχε κάνει μία διόρθωση πριν λίγες συνεδριάσεις και πήγε πάλι με χαρακτηριστική ευκολία πάνω από τα 3,6 ευρώ που είχε δει μερικές μέρες πριν και είναι τα ψηλά από την αντίδραση που έβγαλε μετά την ολοκλήρωση της πτώσης λόγω της πανδημίας.

Στη δεύτερη θέση των ανοδικών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στα 3,64 ευρώ και στο +8,85% με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 844 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προβλημάτισε σήμερα λίγο καθώς εδώ και μέρες έχει καλή συμπεριφορά και σήμερα με το κλίμα να είναι εξαιρετικό πήγε στα 1,22 ευρώ και μετά γύρισε χαμηλότερα. Θα μπορούσαμε να δούμε τη διόρθωση καθαρά τεχνικά. Από τη μία μετά την πρόσφατη συσσώρευση κοντά στα 0,80 ευρώ πήγε στα 1,22 ευρώ άρα μιλάμε για μία άνοδο κατά 50%.

Από την άλλη στα 1,20 ευρώ έχει μία σημαντική αντίσταση επομένως θα μπορούσαμε να δούμε ένα γύρισμα. Βέβαια από το +4% να βρεθεί έως και -2% περίπου είναι δυνατό γύρισμα. Όμως και πάλι μετά από μία τέτοια κίνηση θα δικαιολογούσαμε μία κατοχύρωση κερδών από τα 1,15 ευρώ και πάνω.

COCA COLA: Έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε πως θα αντιδράσει η μετοχή στο κλείσιμο της Παρασκευής όπου μετά από αυτό η στάθμισή της στην υψηλή κεφαλαιοποίησης θα πάει από 23% στο 10%. Σήμερα ενισχύθηκε 6,44% και έκλεισε στα 24,14 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Επιτέλους. Θεωρούμε πως η κίνηση πρέπει να είναι στο ξεκίνημά της και πως έχει καλό περιθώριο ανόδου από εδώ. Πρέπει κάποια στιγμή να αφήσει πίσω τα 10 και 11 ευρώ και να ανέβει υψηλότερα. Ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι γύρω από τα 13 ευρώ και μετά να δει υψηλότερα. Αλλιώς αν αρχίσει και πάλι τα κάτω θα μας ανησυχήσει… Κλείσιμο στα 11,50 ευρώ και στο +5,50%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Προφανώς λόγω γενικής συνέλευσης η μετοχή κινήθηκε καλά σήμερα και με αυξημένες συναλλαγές. Πήγε μέχρι τα 13,45 ευρώ και με χαμηλό στα 12,80 ευρώ. Τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας αφού στις τελικές δημοπρασίες δεν έκανε πράξη. Στα 13,45 ευρώ και στο +9,80%.

ΑΕGEAN: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 4,37 ευρώ.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Με όγκο άνω των 12 χιλ. τεμαχίων υποχώρησε 4,42% και έκλεισε στα 0,54 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης