Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BMO: H Fed ρισκάρει μια φούσκα στο Χρηματιστήριο, για να σώσει την απασχόληση

BMO: H Fed ρισκάρει μια φούσκα στο Χρηματιστήριο, για να σώσει την απασχόληση
Δεδομένης της ολοένα αυξημένης ανεργίας, η ΒΜΟ εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Fed, Powell, δεν θα αλλάξει πολιτική
Την εκτίμηση πως η Fed δύσκολα θα αλλάξει πολιτική σε ό,τι αφορά το πεδίο της νομισματικής πολιτικής εκφράζει με report της η Bank of Montreal, επισημαίνοντας, μέσες-άκρες, πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ είναι διατεθειμένη να ρισκάρει μια φούσκα στη Wall Street προκειμένου να περισώσει ό,τι μπορεί στην αγοράς εργασίας.
Η έλλειψη ικανότητας εκ μέρους της Fed να δημιουργήσει πληθωρισμό από πλευράς ζήτησης συνιστά σαφή αποσύνδεση του παραδοσιακού πλαισίου νομισματικής πολιτικής και των εδώ και χρόνια πραγματικών αποτελεσμάτων, πολύ πριν από την πανδημική κρίση.
Οι αποπληθωριστικές αντιξοότητες, σε βραχυπρόθεσμη βάση, θα απασχολήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το μεγαλύτερο μέρος του 2020, ενώ, όπως εκτιμά η BMO, η εξάρτηση από τον πληθωρισμό τιμών περιουσιακών στοιχείων θα παραμείνει θεματική.
Αυτή η δυναμική υπάρχει από τότε που οι παγκόσμιες μετοχές έπιασαν πάτο στα μέσα Μαρτίου και με τα futures του δείκτη βαρόμετρου της Wall Street, S&P 500, να ξεπερνούν τις 3.100 μονάδες από τη μια μέρα στην άλλη.
Η εξάρτηση της Fed από τις χρηματοοικονομικές συνθήκες και η συσχέτιση του δείκτη VIX και του δείκτη FCI καθιστά το «Powell Put» μόνιμο χαρακτηριστικό της αγοράς.
Ένας έξυπνος trader θα ρωτούσε «για πόσο ακόμα θα επιτρέπει η Fed στις μετοχές να τρέχουν πριν είναι πάρα πολύ;»
Δυστυχώς, σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει απάντηση.
Σε κάποιο σημείο, ο συστημικός κίνδυνος από την υπερθέρμανση της αγοράς μετοχών θα αναιρέσει τις προσπάθειες της Fed να τονώσει την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Δεδομένης της ολοένα αυξημένης ανεργίας, η ΒΜΟ εκτιμά ότι ο Powell δεν θα αλλάξει πολιτική σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης απλώς και μόνο για να σπάσει μια φούσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης