Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υεμένη: Αναζωπύρωση των συγκρούσεων την ώρα που η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται

tags :
Υεμένη: Αναζωπύρωση των συγκρούσεων την ώρα που η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται
Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός που μάχεται στην Υεμένη εναντίον των Χούτι ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε έναν βαλλιστικό πύραυλο του σιιτικού κινήματος που εκτοξεύθηκε προς το νότιο τμήμα του βασιλείου
Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός που μάχεται στην Υεμένη εναντίον των Χούτι ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε έναν βαλλιστικό πύραυλο του σιιτικού κινήματος που εκτοξεύθηκε προς το νότιο τμήμα του βασιλείου σήμερα 16/6, αφού αναχαίτισε πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του αραβικού συνασπισμού και των Χούτι έχουν αναζωπυρωθεί έπειτα από μια εκεχειρία έξι εβδομάδων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, η οποία έληξε τον Μάιο.
Σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός ανέφερε ότι ο πύραυλος των Χούτι είχε στόχο τη νότια επαρχία Ναζράν, ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι κατέστρεψε αρκετά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία κατευθύνονταν προς την πόλη Χαμίς Μουσάιτ αργά χθες Δευτέρα.
Εκπρόσωπος των Χούτι ανέφερε στο Twitter ότι η επίθεση στη Χαμίς Μουσάιτ έγινε σε απάντηση στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του αραβικού συνασπισμού.
Προς το παρόν οι βομβαρδισμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
Χθες Δευτέρα ο υπουργός Υγείας των Χούτι επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του αραβικού συνασπισμού έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, στην επαρχία Σαάντα.
Εκπρόσωπος του συνασπισμού δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν τις πληροφορίες αυτές.
Σήμερα στη πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών, αρκετοί κάτοικοι δήλωσαν ότι είδαν αεροσκάφη του συνασπισμού να στοχοθετούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις νότια και δυτικά της πόλης.
Η αναζωπύρωση της βίας σημειώνεται την ώρα που η Υεμένη προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού σε έναν πληθυσμό που πάσχει από οξύ υποσιτισμό.
Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα και ύπουλα στη χώρα αυτή, το σύστημα υγείας της οποίας είναι καταστραμμένο, ενώ οι ικανότητές της για διαγνωστικά τεστ ανεπαρκείς, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο.
Η κυβέρνηση της Υεμένης, που έχει την έδρα της στον νότο, έχει ανακοινώσει 834 κρούσματα της covid-19 και 208 θανάτους.
Οι Χούτι, που ελέγχουν τα περισσότερα αστικά κέντρα, δεν έχουν ανακοινώσει νέα στοιχεία από τις 16 Μαΐου όταν τα επίσημα κρούσματα ήταν τέσσερα με έναν νεκρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης