Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μικρό ανασχηματισμό στήνει ο Μητσοτάκης - Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι μετακινούνται

Μικρό ανασχηματισμό στήνει ο Μητσοτάκης - Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι μετακινούνται
Με τα έως τούτη την ώρα δεδομένα δεν θα αλλάξουν οι βασικοί υπουργοί, αλλά θα υπάρξουν επιμέρους αλλαγές σε κάποια πρόσωπα
Το σύνθημα για τον επικείμενο ανασχηματισμό έδωσε ο πρωθυπουργός από το Ισραήλ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια περί αλλαγών στην κυβέρνηση.
Τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σκιαγράφησε τις εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τις διέψευσε, όμως την Τρίτη, οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι στην Ιερουσαλήμ άκουσαν διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη ότι επίκεινται αλλαγές στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Μάλιστα, άνοιξε μόνος του το θέμα ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες ίδιος, δεν τις λέει ανασχηματισμό, τις λέει, όπως είπε, διορθωτικές κινήσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό, κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός απάντησε με χιούμορ, «εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…».
Όταν δε οι δημοσιογράφοι επέμεναν, πρόσθεσε:
«Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».
Με τα, έως τούτη την ώρα, δεδομένα, καθώς φαίνεται, δεν θα αλλάξουν οι βασικοί υπουργοί αλλά θα υπάρξουν επιμέρους αλλαγές σε κάποια πρόσωπα.
Δεν γνωρίζουμε καν το χρόνο, αν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει τον επικείμενο ανασχηματισμό κοντά στην 7η Ιουλίου καθώς ξέρουμε από καιρό ότι ημερομηνία ορόσημο είναι η ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση συμπληρώνει ένα χρόνο στην εξουσία.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αρέσκεται και στα ορόσημα και στα χρονοδιαγράμματα.
Σε κάθε περίπτωση, στο παρασκήνιο, ήδη, τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο.
Στην παρούσα συγκυρία, υπό μετακίνηση θεωρούνται ότι είναι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρεθεί στη θέση του υπουργού Εργασίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στους αμετακίνητους συγκαταλέγονται ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Το ίδιο ισχύει και για τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα αλλά και για τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στο ενδεχόμενο μετακίνησής του, θα είναι αναβαθμισμένος.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι περισσότερες διορθωτικές κινήσεις όπως τις χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αφορούν τους υφυπουργούς και ειδικότερα την έξοδο από την κυβέρνηση μη κοινοβουλευτικών υφυπουργών και την είσοδο κοινοβουλευτικών στελεχών σε διάφορες θέσεις υφυπουργών.
Στα ελάχιστα νέα πρόσωπα που ακούγεται ότι θα αναλάβουν υπουργικό θώκο με τον επικείμενο ανασχηματισμό, συμπεριλαμβάνονται ο Θόδωρος Ρουσόπουλος τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν στο υπουργείο Τουρισμού αλλά και η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Άλλο ένα σενάριο κάνει λόγο για «σπάσιμο» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δύο, με τον Κωστή Χατζηδάκη στο αναβαθμισμένο υπουργείο λόγω κλιματικής αλλαγής τον Γ. Μανιάτη στο υπουργείο που θα διαχειριστεί τη μετάβαση στον λιγνίτη.

Τις επόμενες ημέρες και μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα ο ανασχηματισμός αναμένεται να υπάρχει συνεχή συζήτηση στο παρασκήνιο αναφορικά με το ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης