Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναγνωριστικές κινήσεις με το βλέμμα στις ευρωπαϊκές αγορές

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναγνωριστικές κινήσεις με το βλέμμα στις ευρωπαϊκές αγορές
ΑΓΟΡΕΣ: Από τη μία έχουμε τα πακέτα στήριξης των οικονομιών και των αγορών χρήματος και κεφαλαίου και από την άλλη την αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετές χώρες. Αυτά φαίνεται και σύμφωνα με τους αναλυτές πως αναλύουν οι επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση. Μετά από ένα καλό ράλι χθες, το ΧΑ σήμερα άνοιξε με διαθέσεις συσσώρευσης.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν σταθεροποιητικά και στη συνέχεια κινήθηκαν ήπια ανοδικά και αυτή η τάση διατηρείται μετά από 35 λεπτά συναλλαγών και πιθανότατα θα επηρεάσει και εμάς. Στο ΧΑ ξεχωρίζει στο άνοιγμα και πάλι ο τραπεζικός κλάδος με μικρή άνοδο. Ο τζίρος ωστόσο στο ξεκίνημα είναι χαμηλός.

Οριακές είναι οι απώλειες της αγοράς, αλλά μάλλον οι επενδυτές περιμένουν να δουν την τάση στις ξένες αγορές και μετά να κινηθούν στο ΧΑ. Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες είναι δικαιολογημένες, παρατηρούνται στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν «πληγώνουν» τις αποτιμήσεις των μετοχών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικρός ο όγκος στο ξεκίνημα για Πειραιώς η οποία καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη 1,3%. Περισσότερα από 500 χιλ. τεμάχια έχει κάνει η Alpha Bank και ενισχύεται 0,5%. Ανάλογη άνοδο και για τις υπόλοιπες συστημικές.

ΔΕΗ: Είναι η έκπληξη του road show με πολλά ραντεβού και σημαντικό ενδιαφέρον από διαχειριστές και αναλυτές. Η άνοδος της μετοχής από τα χαμηλά, τα μέτρα της κυβέρνησης και η προοπτική επιστροφής σε υψηλό EBITDA, βελτιώνει το επενδυτικό κλίμα στη μετοχή. Με άνοδο άνω του 1% στο άνοιγμα και την τιμή να πλησιάζει τα 3,70 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεκίνησε με απώλειες και στα 1,14 ευρώ, αλλά με μικρό όγκο συναλλαγών. Χθες με την αγορά να σημειώνει ράλι, η μετοχή έχασε όλη την άνοδο και έκλεισε με απώλειες. Συνέχιση των πιέσεων θα δημιουργήσει κάποιο προβληματισμό. 

COCA COLA: Απώλειες λίγο πάνω από 1,5% στο άνοιγμα μετά τη μεγάλη άνοδο χθες. Την Παρασκευή θα αλλάξει η στάθμιση στον FTSE 25 και θα μειωθεί σημαντικά. Από Δευτέρα θα ισχύσει η νέα στάθμιση 10%. Επιπλέον δόθηκε το πράσινο φως από τη γενική συνέλευση για μέρισμα 0,62 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση περίπου 2,5%.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Καθαρός δανεισμός 81,5 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης 2019, με EBITDA 18,3 εκατ. ευρώ από 13,3 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη στα 3,3 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ. ευρώ και η καθαρή θέση στα 53 εκατ. ευρώ. Αρνητικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές κατά 10,6 εκατ. ευρώ.

AUTOHELLAS: Θα δώσει μέρισμα 0,23 ευρώ ανά μετοχή. Είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά λογικό. Θα θέλαμε να δούμε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που συνήθως δημοσίευε η εταιρεία αλλά για το φετινό τρίμηνο δεν το έχει κάνει. Η μετοχή είναι 3,96 ευρώ με τον αγοραστή ωστόσο να είναι στα 4 ευρώ.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Με απώλειες 8% η μετοχή στο ξεκίνημα αφού κάποιος έδωσε 50 τεμάχια στους αγοραστές στα 0,50 ευρώ. Ο πρώτος πωλητής είναι στα 0,59 ευρώ.

VIOHALCO: Έχει καλή συμπεριφορά η μετοχή και είναι κάτι που το παρατηρούμε εδώ και καιρό. Καθαρά χρηματιστηριακό το σχόλιο. Στα 2,4650 ευρώ και στο +1,65% με χαμηλό όγκο.

ΤΙΤΑΝ: Οριακές απώλειες στο ξεκίνημα με τη μετοχή να είναι στα 11,42 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης