Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Ομαλά οι πανελλήνιες – Νωρίτερα αλλά όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Ομαλά οι πανελλήνιες – Νωρίτερα αλλά όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά
Στόχος της αξιολόγησης είναι να πάνε όλα τα σχολεία πιο ψηλά υπογράμμισε η κα.Κεραμέως
Τη θέση ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις εξελίσσονται ομαλά διατύπωσε η υπ.Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει νωρίτερα φέτος αλλά σε καμία περίπτωση πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.
Σε δηλώσεις της στο Mega η κα.Κεραμέως είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης της επόμενης σχολικής χρονιάς και ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο νωρίς από ό,τι συνήθως, πάντως όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα η υπουργός είπε ότι ήδη «τρέχουν» οι αιτήσεις για εγγραφή είτε για εξετάσεις σε πρότυπα σχολεία είτε για κλήρωση σε πειραματικά, αναφέροντας ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι το Σάββατο 20 Ιουνίου.
«Από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν 28 πρότυπα και 34 πειραματικά σχολεία.
Στόχος είναι να επεκταθούν τα πρότυπα ή πειραματικά σχολεία σε όλες τις περιοχές της χώρας και να δοθεί η δυνατότητα σε δημόσια σχολεία να μετατραπούν σε πρότυπα ή πειραματικά» υποστήριξε η κα.Κεραμέως, η οποία ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, σημείωσε πως «θα αξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι εκπαιδευτικοί των πρότυπων σχολείων».
«Το συνολικό πλαίσιο της διαδικασίας που θα ακολουθείται στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών για όλα τα σχολεία θα ανακοινωθεί μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς» υποστήριξε η κα.Κεραμέως, η οποία στάθηκε στη σημασία της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
«Αξιολόγηση και επιμόρφωση είναι δύο έννοιες αλληλένδετες.
Στόχος της αξιολόγησης είναι να πάνε όλα τα σχολεία πιο ψηλά και να δώσουμε κίνητρα για βελτίωση» είπε η κα.Κεραμέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης