Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Μάιο 2020, στο 0,5% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Μάιο 2020, στο 0,5% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2016
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών υποχώρησε ο πληθωρισμός καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (17/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καταγράφοντας περαιτέρω επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,5% έναντι 0,8% τον Απρίλιο του 2020, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2016.
Παράλληλα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι πτώσης -0,2% που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2020.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που αφορούν τόσο τις μηνιαίες όσο και τις ετήσιες μεταβολές του πληθωρισμού επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Εάν εξαιρεθούν οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, τότε ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώνεται στο 1,2% σε ετήσια βάση, έναντι 1,4% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,3%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -1,4% σε ετήσια βάση για τον Μάιο του 2020, έναντι πτώσης -0,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση θα περιοριστεί στο -1%.
Επιπλέον, σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,3%, έναντι πτώσης -0,7% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,1%.
Ο πληθωρισμός εισρών υποχώρησε κατά -10% σε ετήσια βάση, ενώ αντίθετα αυξήθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -5,5% τον Απρίλιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης