Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Υποχώρησε κατά -14,6% η κατασκευαστική παραγωγής στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020

Eurostat: Υποχώρησε κατά -14,6% η κατασκευαστική παραγωγής στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστικής παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -28,4%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (17/6) στοιχεία της Eurostat, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19 επηρέασαν για ακόμα έναν μήνα τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -14,6% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν είχε σημειωθεί πτώση κατά -15,7%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του -28,4% παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων το 1995.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -11,7% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -24%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή στον τομέα κατασκευής κτηρίων υποχώρησε κατά -15,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα πολιτικής μηχανικής διαμορφώθηκε στο -10%.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραγωγή στον τομέα κατασκευής κτηρίωνς κατέγραψε μηνιαία πτώση της τάξεως του -12,2% ενώ η παραγωγή στον τομέα πολιτικής μηχανικής υποχώρησε κατά -8,9%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Γαλλία (-32,6%), την Ισπανία (-26,3%) και τη Σλοβακία (-10%).

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης