Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPEC+: Στο 87% ανήλθε το ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για το πετρέλαιο τον Μάιο του 2020

OPEC+: Στο 87% ανήλθε το ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για το πετρέλαιο τον Μάιο του 2020
Οι χώρες του OPEC+ μείωσαν την παραγωγή τους κατά 8,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο του 2020
Στο 87% ανήλθε το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών του OPEC+ απέναντι στη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου που αφορά τον Μάιο του 2020, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγές εντός του Οργανισμού Πετρελαίοπαραγωγών Κρατών.
Ειδικότερα, το ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για τις περικοπές ύψους 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως διαμορφώθηκε στο 87% για τον Μάιο του τρέχοντος έτους, γεγονός που σημαίνει ότι οι χώρες του OPEC+ περιόρισαν την παραγωγή τους κατά 8,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, το ποσοστό συμμόρφωσης των δέκα χωρών του OPEC ανήλθε στο 84% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις χώρες εκτός OPEC που συμμετέχουν στη συμφωνία ανήλθε στο 92%.
Σημειώνεται ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δημοσίευσε χθες (17/6) τις εκτιμήσεις του αναφορικά με το ποσοστό συμμόρφωσης του OPEC+ απέναντι στη συμφωνία τον Μάιο, το οποίο διαμορφώθηκε στο 89%.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του OPEC+, κατά την οποία θα συζητηθεί η ενίσχυση και η συμμόρφωση του παραγωγών που συμμετέχουν στη συμφωνία του Απριλίου.
Στην Τεχνική Επιτροπή του OPEC+ συμμετέχουν συνολικά οκτώ χώρες της συμμαχίας, και συγκεκριμένα η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, η Αλγερία, η Βενεζουέλα, το Ιράκ και το Καζακστάν.
Μετά την επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι χώρες του OPEC+ αναμένουν ότι το κενό που έχει δημιουργθεί μεταξύ προσφοράς και ζήτησης θα αντισταθμιστεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης