Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ασήμαντο πρόβλημα ο κορωνοϊός - Στο 33% οι πιθανότητες παγκόσμιας καταστροφής με ύφεση χειρότερη από τον COVID - 19

tags :
Deutsche Bank: Ασήμαντο πρόβλημα ο κορωνοϊός - Στο 33% οι πιθανότητες παγκόσμιας καταστροφής με ύφεση χειρότερη από τον COVID - 19
Η πιθανότητα ηλιακής έκλαμψης θεωρείται από την Deutsche Bank ως πιο πιθανή από έναν μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο
Στο 33% τοποθετεί τις πιθανότητες να υπάρξει μια μεγάλη παγκόσμια καταστροφή μέσα στην επόμενη δεκαετία, η Deutsche Bank, η οποία αναφέρει ότι μπροστά της η πανδημία του κορωνοϊού θα μοιάζει ασήμαντη...
Σε ανάλυση που την υπογράφει ο Henry Allen, αναφέρεται ότι ο κόσμος έχει 1/3 πιθανότητες μιας μεγάλης πανδημίας γρίπης, ή μιας παγκόσμιας καταστροφικής ηφαιστειακής έκρηξης, μιας μεγάλης ηλιακής έκλαμψης, ή ενός παγκοσμίου πολέμου.
Εάν το χρονικό πλαίσιο διευρυνθεί σε δύο δεκαετίες, τότε η πιθανότητα αυξάνεται στο 56% να συμβεί μία από αυτές τις καταστροφές, αναφέρει η Deutsche Bank, βάσει διαφόρων μελετών και εκτιμήσεων κινδύνου.
Οι σεισμοί παραλείφθηκαν από τα σενάρια με την αιτιολογία ότι είναι πιο τοπικά γεγονότα.
Η πιθανότητα ηλιακής έκλαμψης σπάνια συζητείται, ίσως επειδή η τελευταία σοβαρή ήταν το 1859, αλλά η ομάδα της Deutsche Bank θεωρεί ότι είναι πιο πιθανό από έναν μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο.
«Θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικές διακοπές ρεύματο, οι οποίες με τη σειρά τους θα έχουν επιπτώσεις σε όλη την οικονομία, καθώς η κρίσιμη υποδομή δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
Οι ζωές θα μπορούσαν να χαθούν αν επηρέαζε τα νοσοκομεία και την ιατρική περίθαλψη.
Οι επικοινωνίες θα διαταράσσονταν, πολλά συστήματα πληρωμών θα ήταν δυσλειτουργικά και οι δορυφόροι GPS [Global Positioning System] θα αντιμετώπιζαν εκτεταμένες παρεμβολές, εις βάρος όλων των ατόμων και των βιομηχανιών που βασίζονται σε ακριβείς υπηρεσίες τοποθεσίας, ιδίως αεροσκάφη, αναφέρει η έκθεση.

Παραθέτοντας μια μελέτη που αξιολόγησε τις πιθανότητες μιας μεγάλης ηλιακής έκλαμψης να είναι 12% σε μια δεκαετία, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα 40% να λάβει χώρα μέσα στα επόμενα 40 χρόνια.
Ένα άλλο σημείο που επισημαίνεται είναι ότι αυτά τα μεγάλα γεγονότα τείνουν να έχουν επίσης δευτερογενείς επιπτώσεις, όπως ακριβώς και η τρέχουσα κρίση COVID-19 έχει οδηγήσει σε ρήξη των δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Οι αναλυτές δεν πρότειναν επενδυτική στρατηγική γύρω από τα ευρήματά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης