Νέες προκλήσεις Erdogan: Ελπίζουμε πως τον Ιούλιο θα προσευχόμαστε στην Αγια Σοφιά

Νέες προκλήσεις Erdogan: Ελπίζουμε πως τον Ιούλιο θα προσευχόμαστε στην Αγια Σοφιά
Δίχως τέλος οι προκλήσεις του Erdogan
Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, με το ζήτημα της Ναού της Αγίας Σοφίας να αναδεικνύεται σε «πεδίο δόξης λαμπρόν» για τον ίδιο.
«Ελπίζουμε πως το συνταγματικό δικαστήριο της Τουρκίας θα λάβει τη σωστή απόφαση και ότι στις 2 Ιουλίου θα προσευχόμαστε στην Αγια-Σοφιά» επεσήμανε ο «σουλτάνος», κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κόμματός του.
Tις προηγούμενες ημέρες, θέση για το ζήτημα είχε πάρει ο επικεφαλής του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και εταίρος του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan, Devlet Bahceli, ο οποίος είχε επιδοθεί σε νέο παραλήρημα για την Αγία Σοφία, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε Ελλάδα και ΗΠΑ.
«Η άποψη του ΜHP είναι ξεκάθαρη. Η Αγία Σοφία πρέπει να συναντήσει τις καρδιές των μουσουλμάνων και να ανοίξει τις πόρτες της για προσευχή.
Η διαχείριση του τζαμιού της Αγίας Σοφίας ανήκει στην Τουρκία», είπε ο Bahceli, όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.
«Οι άλλες χώρες δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Είναι απαράδεκτη και ανέφικτη η πρόταση να λειτουργεί ως τζαμί την Παρασκευή και ως εκκλησία την Κυριακή.
Οι παρεμβάσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ προσβάλλουν την πίστη μας», σημείωσε ο Τούρκος πολιτικός.

Πόλεμος Erdogan και στο Τwitter

Στα χνάρια του Donald Trump βαδίζει ο Recep Tayyip Erdogan.
Το γραφείο του Τούρκου προέδρου εξαπέλυσε επίθεση στο Twitter αποκαλώντας το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, «μηχανή προπαγάνδας».
Το Twitter είχε αναστείλει νωρίτερα τη λειτουργία περισσοτέρων των 7.000 «ψεύτικων λογαριασμών» φίλα προσκείμενων στον Erdogan και το κυβερνόν κόμμα της Τουρκίας, ΑΚΡ.
Κατά τα φαινόμενα, οι εν λόγω λογαριασμοί ήταν ένα δίκτυο bot, που χρησιμοποιούσαν συνεργάτες του κόμματος του Erdogan για να προωθήσουν την πολιτική ατζέντα του στη χώρα, μαζί με άλλους που εμφανίζουν «μη αυθεντική» δραστηριότητα.
Το γραφείο της τουρκικής προεδρίας αντέδρασε, λέγοντας ότι το Twitter έχει κηρύξει πόλεμο κατά της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία, ενώ στοχεύει άδικα το ΑΚΡ.
Το Twitter είχε εντοπίσει ανάλογη δραστηριότητα στην Κίνα και τη Ρωσία.
«(Αυτό) αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το Twitter δεν είναι απλώς εταιρεία ενός κοινωνικού μέσου δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης, αλλά μια μηχανή προπαγάνδας με ορισμένες πολιτικές και ιδεολογικές στοχεύσεις», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Fahrettin Altun.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του Twitter οφείλεται σε εχθρούς, που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων της εταιρείας.
Ο εκπρόσωπος του Erdogan προχώρησε περαιτέρω αφήνοντας μία κεκαλυμμένη απειλή, πως θα αποκλείσει το Twitter από την Τουρκία.
Υπενθυμίζεται, πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε παρεμποδιστεί και στο πρόσφατο παρελθόν στην Τουρκία, εν μέσω πολιτικής αναταραχής που σχετιζόταν με τη Συρία και το κουρδικό ζήτημα.
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην εταιρεία (Twitter) την τελική τύχη ορισμένων οργανώσεων που προσπάθησαν να κάνουν παρόμοιες κινήσεις στο παρελθόν», πρόσθεσε ο Altun.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του Twitter ότι, οργανώσεις του ΑΚΡ κατάφεραν πράγματι, να καταλάβουν και να αναλάβουν λογαριασμούς που το προηγούμενο διάστημα ήταν επικριτικοί για τον Erdogan.
«Το δίκτυο που αποκαλύπτουμε σήμερα περιλαμβάνει πολλούς παραβιασμένους λογαριασμούς που σχετίζονται με οργανισμούς επικριτικούς για τον πρόεδρο Erdogan και την τουρκική κυβέρνηση», ανέφερε το Twitter.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS