Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Cavusolgu (ΥΠΕΞ Τουρκίας) στη Λιβύη - Συνάντηση με Sarajj

tags :
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Cavusolgu (ΥΠΕΞ Τουρκίας) στη Λιβύη - Συνάντηση με Sarajj
Στη Λιβύη βρίσκονται υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι όπου και είχαν διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), al Sarajj.
Στη Λιβύη βρίσκονται υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι όπου και είχαν διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), al Sarajj.
Ειδικότερα, στην Τρίπολη βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, N. Cavusoglu, ο υπουργός Οικονομικών B. Albairak και ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, H. Fidan.
Η κυβέρνηση της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι με αιχμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τις διεθνείς προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη χώρα, συζητήθηκαν με την τουρκική αντιπροσωπεία ζητήματα συνεργασίας σε τομείς όπως οι υποδομές, το πετρέλαιο και οι επενδύσεις, «με βάση τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών», σύμφωνα με το Sputnik Τουρκίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Cavusoglu ήταν προγραμματισμένο να συναντήσει σήμερα Τετάρτη τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Luigi Di Maio, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι η συνάντησή τους θα γίνει τελικά την προσεχή Παρασκευή. Πηγές ανέφεραν στο liveuamap, ότι η Ρώμη ενημερώθηκε για την αναβολή αυτή σήμερα το πρωί.
Η Hurriyet επισημαίνει ότι οι συναντήσεις αυτές γίνονται ως συνέχεια της υπογραφής των δυο τουρκολυβικών συμφώνων τη στρατιωτική συνεργασία και για ΑΟΖ τον περασμένο Νοέμβριο.

Lavrov: Η Μόσχα θα καλωσόριζε την επιρροή των ΗΠΑ στη Λιβύη

Από τη Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, S. Lavrov, απηύθυνε έκκληση προς της ΗΠΑ να εμπλακούν στην υπόθεση της Λιβύης.
Ειδικότερα τόνισε ότι η επιρροή των ΗΠΑ στις αντιμαχόμενες πλευρές θα μπορούσε να συμβάλει στην έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, και πως μια τέτοια επιρροή θα ήταν πολύ θετική.
Δεν διευκρίνισε τι είδους πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αναλάβουν οι ΗΠΑ αλλά όπως είπε οποιαδήποτε εποικοδομητική συνδρομή τους στην επίλυση των κρίσεων, είτε αυτές αφορούν την Λιβύη είτε την Συρία , είτε οπουδήποτε αλλού, θα μπορούσαμε μόνο να την καλωσορίσουμε.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην διένεξη της Λιβύης ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες της Ρωσίας και των άλλων έξωθεν παραγόντων οι οποίοι τάσσονται υπέρ της άμεσης εκεχειρίας, νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ, πολύ θετικό» δήλωσε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης