Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Η επιστολική ψήφος, ρήγμα στην ακεραιότητα και τα θεμέλια του αδιάβλητου των εκλογών των ΗΠΑ

Gatestone Institute: Η επιστολική ψήφος, ρήγμα στην ακεραιότητα και τα θεμέλια του αδιάβλητου των εκλογών των ΗΠΑ
Ποτέ πριν στην ιστορία των ΗΠΑ οι θεσμοί και κυρίως η εκλογική διαδικασία δεν είχαν δεχθεί τόσο σφοδρή επίθεση όσο επί Trump, τονίζει σε ανάλυσή του το Ινστιτούτο Gatestone
Ποτέ πριν στην ιστορία των ΗΠΑ οι θεσμοί και κυρίως το μεγαλύτερο σύστημα εκλογικών διαδικασιών στον κόσμο, αυτό των ΗΠΑ δεν είχαν δεχθεί τόσο σφοδρή επίθεση όσο επί Trump, τονίζει σε ανάλυσή του το Ινστιτούτο Gatestone, με αφορμή τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής Προέδρου, Κογκρέσου και κρατικών αξιωματούχων που προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες η κυβέρνηση Trump.
Μετά την πανδημία του Covid-19, οι οργανώσεις και οι δικηγόροι που χρηματοδοτούντο από πριν, καταβάλλουν επισταμένες προσπάθειες να αναιρέσουν τον τρόπο εκλογής του Προέδρου, του Κογκρέσου και των κρατικών αξιωματούχων.
Όπως και οι ταραχές στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων, εκμεταλλεύονται μια κρίση για να προσπαθήσουν να μετασχηματίσουν θεμελιωδώς τα αμερικανικά ιδρύματα.
Επιδιώκουν να αδρανοποιήσουν νόμους που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύσουν την ακεραιότητα των αμερικανικών εκλογών.

Ο πρώτος στόχος του εκλογικού μετασχηματισμού ήταν το Κογκρέσο.
Λίγο αφότου η πανδημία έφτασε στις ΗΠΑ, οι Δημοκράτες ψήφισαν νομοθεσία έκτακτης ανάγκης για ομοσπονδιακούς κανόνες εκλογικών διαδικασιών.
Το Σύνταγμα αποκεντρώνει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, επειδή η αποκέντρωση προάγει την ατομική ελευθερία. Όταν οι εκλογές είναι αποκεντρωμένες, κανένας εν δυνάμει κακοποιός δεν μπορεί να χειριστεί ή να ελέγξει το αποτέλεσμα.
Κατά τη διάρκεια της διοίκησης Bush και Obama, όπως αναφέρει ο συντάκτης της ανάλυσης του Gatestone το εργάστηκα στο Τμήμα Ψηφοφορίας του Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και παρακολούθησα από πρώτο χέρι πώς οι ομοσπονδιακοί γραφειοκράτες θα μπορούσαν να ελέγχουν κρατικούς αξιωματούχους που δεν συμμορφώνονταν στη γραφειοκρατική ευαισθησία για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.
Φυσικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διασφαλίζει ότι οι εκλογές διεξάγονται με τρόπο που συμμορφώνεται με τους ομοσπονδιακούς νόμους και το Σύνταγμα.
Για παράδειγμα, η 15η τροποποίηση και ο νόμος για τα δικαιώματα ψήφου του 1965 δεν επιτρέπουν διακρίσεις λόγω φυλής.
Το Σύνταγμα επίσης, παραχωρεί στις πολιτείες την εξουσία να διεξάγουν τις δικές τους εκλογές και να θέτουν τα προσόντα για ψηφοφορία.
Το νομοσχέδιο που ψήφισε το Κογκρέσο δίνει εντολή αυτόματης ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου σε κάθε πολιτεία, προβλέπει την εγγραφή ψηφοφόρων την ίδια ημέρα καθώς και πρόωρη ψηφοφορία, κάποιες εβδομάδες πριν, και νομιμοποιεί την συλλογή και καταμέτρηση ψήφων σε κάθε πολιτεία.
Άλλες προτάσεις στο Κογκρέσο θα επέτρεπαν την καταμέτρηση των ψηφοφοριών μέσω αλληλογραφίας ακόμη και αν δεν είχαν ταχυδρομηθεί από την ημέρα των εκλογών.
Αυτό που πραγματικά έκανε ο νόμος είναι να επιφέρει το χάος.
Οι εκλογές δεν αποφασίζονται την ημέρα των εκλογών.
Εκατομμύρια ψηφοδέλτια δι' αλληλογραφίας θα συνεχίζονται να εμφανίζονται, έως ότου υπήρχαν αρκετές ψήφοι για να κάνουν τη διαφορά.
Εάν υπήρχε διαφωνία, οι δικηγόροι θα έκλεβαν την παράσταση, υποβάλλοντας την Αμερική σε εβδομάδες μετεκλογικών ελέγχων για να επικρατήσει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Και η κατάσταση χειροτερεύει αν σκεφτεί κανείς τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που ξοδεύονται υπέρ αυτού του αγώνα.
Η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου μπορεί να ακούγεται καλή, έως ότου εξετάσει κάποιος τα δεδομένα στις ΗΠΑ.
Η ομοσπονδιακή επιτροπή επιτήρησης των εκλογών έχει στοιχεία που δείχνουν ότι 28 εκατομμύρια ψηφοδέλτια που έχουν σταλεί από το 2012 απλώς εξαφανίστηκαν. Τους στάλθηκαν, αλλά δεν μετρήθηκαν ποτέ.
Μερικοί λένε ότι βρίσκονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, άλλοι πιστεύουν ότι βρίσκονται σε ντουλάπια αρχείων.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε που βρίσκονται.
Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τα ψηφοδέλτια δι' αλληλογραφίας δεν κατάφεραν ποτέ να επιτύχουν αυτό που επρόκειτο να επιτύχουν.
Και το χειρότερο είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες που έφτασαν, είχαν ελαττώματα,κρίθηκαν άκυρα και δεν προσμετρήθηκαν.
Οι ψηφοφόροι που έστειλαν αυτά τα ψηφοδέλτια μάλλον δεν γνωρίζουν καν ότι η ψήφος τους δεν μετρήθηκε.
Η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου καταστρέφει επίσης τη διαφάνεια των εκλογών μας.
Οι παρατηρητές από κάθε πλευρά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.
Τα ψηφοδέλτια δι' αλληλογραφίας είναι ευάλωτα στην απάτη επειδή ψηφίζονται πίσω από κλειστές πόρτες, όπου τρίτοι προσπαθούν να επηρεάσουν τη διαδικασία.
Εκπλήσσει τους ανθρώπους να μάθουν ότι στη μέση μιας επιδημίας Έμπολα το 2014, η Λιβερία διεξήγαγε προσωπικές εθνικές εκλογές.
Ο Έμπολα είχε ποσοστό θνησιμότητας 46%, ωστόσο οι άνθρωποι έφτασαν ακόμη στις απομακρυσμένες εκλογικές περιοχές και ψήφισαν αυτοπροσώπως
Οι λύσεις ήταν απλές - πρωτόκολλα απολύμανσης, αποστάσεις, απολυμαντικά σε επιφάνειες.
Η τοποθέτηση της Προεδρίας στα χέρια της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών θα ήταν σοβαρό λάθος.
Ορισμένα λόμπις, ωστόσο, δεν ενδιαφέρονται για λάθη, αλλά περισσότερο για τη μετατροπή ενός εκλογικού συστήματος, ώστε να μπορούν να μεταμορφώσουν ένα έθνος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης