Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στον χρυσό, έκλεισε στα 1.735,6 δολάρια

Οριακή πτώση στον χρυσό, έκλεισε στα 1.735,6 δολάρια
Οριακή πτώση στον χρυσό
Με ελάχιστη υποχώρηση, της τάξεως του 0,05%, έκλεισε -στο Λονδίνο- η τιμή του χρυσού, με τα futures Αυγούστου 2020 να βρίσκονται στα 1.735,6 δολάρια ανά ουγγιά.
Αρνητικά επέδρασε στο πολύτιμο μέταλλο η περαιτέρω ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου, που αντιστάθμιση τη γενικότερη αβεβαιότητα (η οποία φυσικά λειτουργεί θετικά για το «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο», τον χρυσό) που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και των γεωπολιτικών εξελίξεων σε Λιβύη και Ιμαλάια.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι, έκλεισε στο +0,7% και τα 17,78 δολάρια ανά ουγγιά.
«Οι ασθενέστερες προοπτικές της οικονομίες και συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τον ιό ενδέχεται να οδηγήσουν τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις στο να συνεχίσουν τα μέτρα τόνωσης», ανέφερε σε σημείωμά της εχθές η Kotak Securities, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι αδύναμες προοπτικές της οικονομίας μειώνουν επίσης και τις προοπτικές ζήτησης για τον χρυσό».
«Το πολύτιμο μέταλλο θα επωφεληθεί από την αγορά ασφαλών καταφυγίων μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά μετοχών», προσθέτει η Kotak Securities, ενώ αναφέρει ότι ο χρυσός εξακολουθεί να δυσκολεύεται να «σπάσει» το όριο των 1.750 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης