Πολιτική

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει την αριστερή προοδευτική πρόταση

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει την αριστερή προοδευτική πρόταση
Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει την αριστερή προοδευτική πρόταση
«Η ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα προχωράμε στην ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της κομματικής δουλειάς, ώστε να εκφράσουμε τις έντονες αγωνίες της κοινωνίας, ιδιαίτερα τώρα που βγαίνουμε από τη φάση της πανδημίας».
Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 98.4, προσθέτοντας ότι «οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση για την έξοδο από την κρίση αλλά και τη νέα πραγματικότητα που αυτή η κρίση διαμορφώνει».
Επισήμανε πως έχουν ήδη ξεκινήσει περιοδείες των στελεχών του κόμματος σε όλη την Ελλάδα και θα ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με αφορμή και την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι».
Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα εκφράσει τις ανησυχίες των πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης στα εργασιακά, στην οικονομία και σε θέματα θεσμών, διαφάνειας και διασπάθισης χρήματος, μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω και απειλούν κατακτήσεις».
Κατακτήσεις, όπως η μείωση της ανεργίας, η στήριξη του κόσμου της εργασίας και το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών «που πέτυχε για πρώτη φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Υπογράμμισε ότι είναι μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση μίας «εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, προοδευτικής διεξόδου απέναντι στο αδιέξοδο που μας οδηγεί η ΝΔ».
Σημείωσε ότι «η κοινωνία χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση και αριστερή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, γιατί τα δύσκολα και τα αδιέξοδα των πολιτικών της ΝΔ είναι μπροστά μας».
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κατεδάφιση της μικρομεσαίας επιχείρησης» και ότι «υπάρχει κι άλλος δρόμος, μια εντελώς άλλη λογική, την οποία θα καταθέσουμε ολοκληρωμένα, συγκεκριμένα και ρεαλιστικά στους Έλληνες πολίτες».
Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά τίποτα και σε κανέναν και αυτό είναι τίτλος τιμής για το κόμμα μας» και σχολίασε ότι «δεν βλέπουμε να γίνεται συζήτηση αντίστοιχα για το πόθεν έσχες και τα χρέη δεκάδων στελεχών της ΝΔ, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του ίδιου του κόμματος της ΝΔ, που το 2019, εν μέσω κρίσης, αύξησε τον δανεισμό του από τις τράπεζες κατά 30 εκατ. ευρώ».
Ερωτηθείς για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «είναι ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες που στηρίζουν το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει σε διαδικασία αποτίμησης του κυβερνητικού του έργου».
Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα εξουσίας που κατέθεσε δημοσίως τον απολογισμό του, που περιγράφει και αναλύει την εμπειρία της διακυβέρνησης, «χωρίς προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας» και ότι στο συνέδριο θα συζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα ανοιχτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης