Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Assad κατά Trump: Οι νέες αυστηρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

tags :
Assad κατά Trump: Οι νέες αυστηρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο
Η Συρία θα αντισταθεί στις νέες κυρώσεις, οι οποίες τιμωρούν 39 εταιρίες και πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων του Assad, της συζύγου του Asma και της οικογένειάς της, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού ΥΠΕΞ
Η Συρία ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου, ότι οι αυστηρότερες κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά της κυβέρνησης του προέδρου Bassar al-Assad, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ σήμερα, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Η Συρία θα αντισταθεί στις νέες κυρώσεις, οι οποίες τιμωρούν 39 εταιρίες και πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων του Assad, της συζύγου του Asma και της οικογένειάς της, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι οικονομικές κυρώσεις πλήττουν τον Assad σε μια χρονική στιγμή που προσπαθεί να αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση που επιτείνεται σε μια χώρα κατεστραμμένη από εννέα χρόνια πολέμου, καθώς και μια σπάνια εκδήλωση διαμαρτυριών σε περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι,
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα την "έναρξη εκστρατείας οικονομικής και πολιτικής πίεσης" κατά του συριακού καθεστώτος επιβάλλοντας δεκάδες κυρώσεις, προκειμένου να σταματήσει "ο ατελέσφορος και κτηνώδης πόλεμος" στη Συρία στο πλαίσιο του νέου "νόμου Καίσαρα" με την ελπίδα να στερήσει πόρους από τον πρόεδρο Bassar al-Assad και τους υποστηρικτές του.
"Από σήμερα, οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τον "νόμο Καίσαρα" τίθενται πλήρως σε ισχύ.
'Οποιος θα κάνει δουλειές με το καθεστώς Assad και όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο, εκτίθεται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς και σε οικονομικές κυρώσεις", δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Mike Pompeo, σε ανακοίνωση.
Έκανε λόγο για "μια εκστρατεία οικονομικής και πολιτικής πίεσης για να στερήσει το καθεστώς Assad από έσοδα και υποστήριξη που λαμβάνει".
"Προβλέπουμε πολύ περισσότερες κυρώσεις και δεν θα σταματήσουμε όσο ο Assad και το καθεστώς του δεν θέτουν τέλος στον ατελέσφορο και κτηνώδη πόλεμό τους κατά του συριακού λαού και η συριακή κυβέρνηση δεν δέχεται μια πολιτική λύση" υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προειδοποίησε.
Ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε ότι τα 39 πρόσωπα και εταιρίες στα οποία επιβλήθηκαν σήμερα κυρώσεις είναι "πιστά στο καθεστώς, Σύροι χρηματοδότες που υποστηρίζουν μια κηλιδωμένη με διαφθορά προσπάθεια ανοικοδόμησης και πρόσωπα που εμπλέκονται ενεργά στις παραβιάσεις της εκεχειρίας στη βόρεια Συρία".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης