Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ένταση μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας, τα νέα κρούσματα κορωνοιού και η άνοδος Biden… επιδρούν στα futures της Wall

H ένταση μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας, τα νέα κρούσματα κορωνοιού και η άνοδος Biden… επιδρούν στα futures της Wall
Το προβάδισμα Biden έναντι του Trump διευρύνεται στο 8,5% με 50,2% προς 41,7%
Το μείγμα απειλών της Βορείου Κορέας στην Νότιο Κορέα με «εκρηκτική δικαιοσύνη πέρα από τη φαντασία» σε συνδυασμό με τα νέα κρούσματα κορωνοιού στις ΗΠΑ αλλά και το προβάδισμα Biden έναντι του Trump που έχει διευρυνθεί στο 8,5% με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οδηγούν σε πτώση τα futures της Wall Street για την συνεδρίαση 18 Ιουνίου 2020.
Τα Futures του Dow Jones υποχωρούν έως -1% και του S&P 500 έως -0,90%
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-06-17_19-10-21.jpg?itok=RyiDGaya


Τι συμβαίνει στην Κορέα;

Έχοντας καταστρέψει κυριολεκτικά το διπλωματικό τους κανάλι, οι αξιωματούχοι της Βόρειας και της Νότιας Κορέας εντείνουν την λεκτική τους αντιπαράθεση.
Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να αναδιατάξει τα στρατεύματα σε δύο ενδοκορεατικές επιχειρηματικές ζώνες κοντά στα σύνορα και να επανεγκαταστήσει συνοριακούς σταθμούς φύλαξης που έχουν αφαιρεθεί στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μείωσης της έντασης.
Μονάδες επιπέδου συντάγματος και απαραίτητες υπομονάδες πυρηνικής ενέργειας με αμυντική αποστολή θα αναπτυχθούν στην τουριστική περιοχή του Όρους Κουμγκάνγκ και στη Βιομηχανική Ζώνη Kaesong όπου ασκείται η κυριαρχία της Δημοκρατίας μας, δήλωσε εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου σε δήλωση που από το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο αξιωματούχος είπε ότι οι φυλάξεις από την αστυνομία που είχαν αποσυρθεί από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που εκτείνεται στα διακορεατικά σύνορα υπό την παρελθούσα στρατιωτική συμφωνία "θα συσταθούν ξανά για να ενισχύσουν τη φρουρά στην πρώτη γραμμή" και να ανοίξουν περιοχές κατά μήκος των συνόρων για υποστήριξη αποστολής φυλλαδίων προς την Νότιο Κορέα.
Κορυφαίος πυρηνικός απεσταλμένος της Νότιας Κορέας έφτασε στην Ουάσιγκτον στις 17 Ιουνίου 2020 για συνομιλίες με αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Η επίσκεψή του ήταν αιφνιδιαστική, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες ότι ενδέχεται να είχε σταλεί ως ειδικός απεσταλμένος από το προεδρικό γραφείο, Cheong Wa Dae.
Η επίσημη εφημερίδα της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι η κατεδάφιση του γραφείου διασύνδεσης της Κορέας αυτής της εβδομάδας ήταν μόνο η αρχή, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πρόσθετα αντίποινα εναντίον της Νότιας Κορέας που θα μπορούσαν να υπερβούν τη φαντασία.
«Ο εκρηκτικός ήχος της δικαιοσύνης που θα συνεχίσει να βγαίνει θα μπορούσε να ξεπεράσει τη φαντασία εκείνων που κάνουν θόρυβο για το τι θα μπορούσε να συμβεί.
Η υπομονή του στρατού μας έχει τελειώσει.
Η ανακοίνωση του στρατού ότι εξετάζει ένα λεπτομερές σχέδιο στρατιωτικής δράσης θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αναφέρει ο αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-06-17_19-29-18.jpg?itok=ufA-k_wn

Το προβάδισμα Biden έναντι του Trump διευρύνεται στο 8,5% με 50,2% προς 41,7%

Το προβάδισμα του δημοκρατικού υποψηφίου Biden έναντι του D. Trump διευρύνεται στις 8,5 μονάδες με τον Biden στο 50,2% έναντι 41,7% του Trump.
Η διεύρυνση της διαφοράς αναμένεται το επόμενο διάστημα να σταθμιστεί περισσότερο από την Wall Street.
Να σημειωθεί ότι οι δημοκρατικοί έχουν ανακοινώσει ότι θα αυξήσουν τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις σε αντίθεση με τον Trump που τους είχε μειώσει.
Για την ώρα η Wall Street δεν έχει αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις 3 Νοεμβρίου 2020 αλλά όσο περνάει ο καιρός οι εκλογές θα διαδραματίζουν πιο σημαντικό ρόλο και θα επιδρούν περισσότερο στην Wall Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης