Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης 2019 της ΕΛΒΕ – Τι περιμένει η διοίκηση για το 2020

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης 2019 της ΕΛΒΕ – Τι περιμένει η διοίκηση για το 2020
Τα καθαρά κέρδη αποδιδόμενα στους μετόχους της μητρικής ανήλθαν στις 887 χιλ. ευρώ από 500 χιλ. ευρώ
Οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 27,80 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 24,55 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση 13,25% η οποία οφείλεται στην αύξηση των εσόδων της μητρικής από στολές κατά 32,2% στην αύξηση των εσόδων από τα φωτοβολταικά πάρκα κατά 16,6% και τέλος στην αύξηση των εσόδων της θυγατρικής εταιρείας κατά 10,2%.
Τα EBITDA ανήλθαν στα 3,09 εκατ. ευρώ από 1,77 εκατ. ευρώ λόγω και της επίδρασης του λογιστικού προτύπου 16.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,024 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 388 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση , ενώ τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου ανήλθαν σε 436 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 191 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Τα καθαρά κέρδη αποδιδόμενα στους μετόχους της μητρικής ανήλθαν στις 887 χιλ. ευρώ από 500 χιλ. ευρώ.
Η διαφοροποίηση που παρατηρείται οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του κύκλου εργασιών καθώς και στα αποτελέσματα (κέρδη) από την αποτίμηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων της μητρικής στην εύλογη αξία μέσω της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσεως.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές κατά 2,88 εκατ. ευρώ, ενώ θετικές λόγω πωλήσεων ήταν και οι επενδυτικές ροές, με αποτέλεσμα να καλύψουν τις πληρωμές της επιστροφής κεφαλαίου, να μειώσουν το δανεισμό, να πληρωθούν και υποχρεώσεις από μισθώσεις, αυξάνοντας και λίγο τα ταμειακά διαθέσιμα στα 1,89 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως υπήρχαν χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,17 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός είναι αρνητικός κατά 1,5 εκατ. ευρώ και η καθαρή θέση στα 16,7 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση η παρούσα επιδημία έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αβέβαιο περιβάλλον επηρεάζοντας σημαντικά τις καταναλωτικές συνήθειες και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποσοτικά πώς αυτό θα επηρεάσει τα μεγέθη του Ομίλου. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, ο όμιλος θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων της και την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Σε επίπεδο Εταιρίας αναμένεται αύξηση κύκλου εργασιών για το 2020, διότι η εταιρία έχει κλείσει σημαντικές συμφωνίες με την εταιρεία Deutsche Bahn AG (γερμανικοί σιδηρόδρομοι) και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για παραδόσεις στολών που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2020.
Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα δίνουν χαμηλό p/e και χαμηλό p/bv.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης