Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Μειώθηκαν τα κέρδη λόγω εξόφλησης του δανείου της πρώην ΑΤΕ

tags :
ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Μειώθηκαν τα κέρδη λόγω εξόφλησης του δανείου της πρώην ΑΤΕ
Χωρίς τα έκτακτα έξοδα η κερδοφορία είναι βελτιωμένη - Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 29,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν απαιτήσεις 10 εκατ. ευρώ
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Εβροφάρμα για το 2019 ανήλθε σε 33,4 εκατ. ευρώ έναντι 32,5 εκατ. ευρώ το 2018 παρουσιάζοντας αύξηση 3%.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ (προσαρµοσµένο εκτός προβλέψεων ανέρχεται σε 4,1 εκατ. ευρώ) έναντι 3,3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.
Επίσης, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 326 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση µε την προηγούμενη χρήση όπου το αντίστοιχο ποσό ήταν 1,261 εκατ. ευρώ κέρδη.
Το ενοποιημένο αποτέλεσμα μετά φόρων επηρεάστηκε αρνητικά από το έξοδο σχετικό µε τη εξόφληση των δανείων της πρώην ΑΤΕ ποσού 1,541 εκατ. και ανήλθε σε κέρδη 157 χιλ. ευρώ έναντι κέρδους 979 χιλ. της προηγούμενης περιόδου.
Μη λαμβανομένου υπόψη του ανωτέρω κονδυλίου τα κέρδη θα ανέρχονταν σε 1,698 εκατ. ευρώ.
Το κεφάλαιο κίνησης του Ομίλου και της Εταιρείας είναι αρνητικό λόγω της κατάταξης των δανείων µε βάση τους συμβατικούς όρους του παλιού ομολογιακού δανείου κατά την 31.12.2019 το οποίο αναχρηματοδοτήθηκε πλήρως μεταγενέστερα της ημερομηνίας του ισολογισμού.
Από τον Ιανουάριο του 2020 υπεγράφη από κοινού µε την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, σύμβαση για έκδοση ομολογιακού δανείου, η σύναψη του οποίου από την επόμενη χρήση 2020 θα καταστήσει το κεφάλαιο κίνησης του Ομίλου και της Εταιρείας θετικό, οδηγώντας σε σημαντική βελτίωση των χρηματοοικονομικών δεικτών του Ομίλου και της Εταιρείας.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Διοίκηση ήρθε σε συμφωνία µε τον εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ) για την ολοσχερή εξόφληση των μεταξύ τους δανείων.
Ειδικότερα στην κλειόμενη χρήση, η Εταιρεία κατέβαλε ποσό 6,79 εκατ. ευρώ για την ολοσχερή εξόφληση των ανωτέρω δανείων της πρώην ΑΤΕ, ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα της κλειόμενης χρήσης επιβαρύνθηκαν µε χρηματοοικονομικό έξοδο ποσού 1,541 εκατ. ευρώ από τον ανωτέρω τραπεζικό διακανονισμό και την ολοσχερή εξόφληση των δανείων στην πρώην ΑΤΕ.
Η αποτίμηση των 13 εκατ. ευρώ και με την αφαίρεση των έκτακτων εξόδων δίνουν χαμηλό p/e στη μετοχή.
Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 29,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν απαιτήσεις 10 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση είναι στα 11,8 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης