Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Alba Graduate Business School: Θεσπίζει την υποτροφία «Kitty Kyriacopoulos: Women of the future» στη μνήμη της Καίτης Κυριακοπούλου

tags :
Alba Graduate Business School: Θεσπίζει την υποτροφία «Kitty Kyriacopoulos: Women of the future» στη μνήμη της Καίτης Κυριακοπούλου
Η Καίτη Κυριακοπούλου υπήρξε μία από τις λίγες γυναίκες ηγέτες στη βιομηχανία, η οποία αποτέλεσε υπόδειγμα ηγεσίας αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους
Μία υποτροφία που αναδεικνύει τις «γυναίκες του μέλλοντος» στη διοίκηση επιχειρήσεων, θεσπίζει το Alba Graduate Business School, The American College of Greece για να τιμήσει τη μνήμη της οραματίστριας ηγέτιδας της ελληνικής βιομηχανίας, Καίτης Κυριακοπούλου, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών.
Η Καίτη Κυριακοπούλου υπήρξε μία από τις λίγες γυναίκες ηγέτες στη βιομηχανία, η οποία αποτέλεσε υπόδειγμα ηγεσίας αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους. Η Καίτη Κυριακοπούλου πίστευε στην καταλυτική δύναμη της εκπαίδευσης να διαπλάθει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες. Το 1988, μαζί με τον γιο της Οδυσσέα, και με μία γενναία δωρεά, ίδρυσαν στο Alba την «Έδρα Χρηματοοικονομικής Καίτη Κυριακοπούλου» - μία χειρονομία ιδιαίτερης σημασίας για την εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών επιχειρήσεων στη χώρα μας.
Η ίδρυση της πρώτης χρηματοδοτούμενης έδρας στην Ελλάδα προσέλκυσε στο Alba διεθνούς ακτινοβολίας ακαδημαϊκούς. Μάλιστα, αποτέλεσε το έναυσμα για την παραγωγή πρωτοποριακής γνώσης μέσα από την ακαδημαϊκή έρευνα ενώ διευκόλυνε τη διἀχυση της γνώσης μέσα από την εκπαίδευση ηγετών στις επιχειρήσεις.
Η φερώνυμη υποτροφία «Καίτη Κυριακοπούλου» θεσπίστηκε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού στην ανεκτίμητη συμβολή της Καίτης Κυριακοπούλου προς την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και για την υποστήριξή της στο Alba. Προσφέρει δύο πλήρεις υποτροφίες σε γυναίκες υποψήφιες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Alba ΜΒΑ. Στόχος της υποτροφίας είναι να βοηθήσει τις γυναίκες μάνατζερ με υψηλές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δυνατότητες να αποκτήσουν πρόσβαση σε κορυφαίας ποιότητας μεταπτυχιακή εκπαίδευση και, μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πρόοδο, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της οραματίστριας επιχειρηματία και ανθρωπίστριας, Καίτης Κυριακοπούλου.
Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν οnline την αίτησή τους το αργότερο έως την Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020. Οι υποψήφιες θα πρέπει να ικανοποιούν τα κριτήρια του προγράμματος όπως αυτά αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Alba. Tην τελική επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιεί η Επιτροπή Αποδοχής φοιτητών του Alba. Κριτήρια που θα καθορίσουν την τελική επιλογή είναι οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, η επαγγελματική πείρα, και άλλες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες των υποψηφίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης