Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Goldman Sachs με σταθερό trend – Υποβαθμίζονται οι προοπτικές της Nordea

DBRS: Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Goldman Sachs με σταθερό trend – Υποβαθμίζονται οι προοπτικές της Nordea
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Goldman Sachs από τη DBRS 
Σε «A (high)» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Goldman Sachs Group η DBRS Morningstar, χωρίς να μεταβάλλει τις σταθερές προοπτικές (trend) της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντικατοπτρίζει τις ηγετικές θέσεις της Goldman σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της, καθώς και την κορυφαία διαχείριση κινδύνων, τις παγκόσμιες κορυφαίες αποδόσεις και τα ισχυρά βασικά στοιχεία ισολογισμού.
«Η Goldman ήταν ιστορικά επιτυχής στην προσαρμογή στις εξελισσόμενες συνθήκες λειτουργίας.
Η τράπεζα έχει ξεκινήσει μια σειρά από στρατηγικές πρωτοβουλίες.
Οι αξιολογήσεις λαμβάνουν επίσης υπόψη την έκθεση της Goldman σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων που είναι αναπόσπαστες στην αξία του franchise της, αλλά συμβάλλουν επίσης σε ένα αξιοσημείωτο επίπεδο κινδύνου αγοράς που χαρακτηρίζει το προφίλ κινδύνου της εταιρείας.
Επιπλέον, η άνευ προηγουμένου οικονομική αναστάτωση που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 και συναφή έκτακτα μέτρα στήριξης που εφαρμόστηκαν για τον μετριασμό των επιπτώσεων, έχουν ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση των αξιολογήσεών μας», σχολιάζει ο οίκος.

Σε αντίθετο κλίμα, η DBRS Morningstar υποβάθμισε σε αρνητικό -από σταθερό- το trend της σκανδιναβικής Nordea Bank, επιβεβαιώνοντας σε «AA (low)» την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας.
«Η αλλαγή των προοπτικών αντικατοπτρίζει την άποψή μας ότι η ευρεία και αυξανόμενη κλίμακα της οικονομικής διαταραχής που προκαλείται από την πανδημία, επηρεάζει αρνητικά το λειτουργικό περιβάλλον της τράπεζας.
Ο αντίκτυπος της οικονομικής επιβράδυνσης είναι πιθανό να εμφανιστεί στα επόμενα τρίμηνα.
Συγκεκριμένα, αυτό θα μεταφραστεί σε χαμηλότερα έσοδα και υψηλότερες προβλέψεις για απώλεια δανείων, λόγω των επιπέδων κερδοφορίας που βρίσκονται ήδη στο κατώτερο άκρο.
Η επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης εκδοτών αντικατοπτρίζει το ισχυρό και διαφοροποιημένο τραπεζικό franchise της Nordea στη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, το συντηρητικό προφίλ κινδύνου της τράπεζας καθώς και την ισχυρή ρυθμιστική του κεφαλαιακή θέση με μεγάλα μαξιλάρια για τις ελάχιστες κανονιστικές απαιτήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης