Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Όποιος αναζητεί αποδόσεις στα ομόλογα θα τις βρει στην Κίνα με το 10ετές στο 2,913%

tags :
UBS: Όποιος αναζητεί αποδόσεις στα ομόλογα θα τις βρει στην Κίνα με το 10ετές στο 2,913%
Η αγορά των κινεζικών ομολόγων «ξεχωρίζει» παγκοσμίως
Η αγορά ομολόγων της Κίνας είναι η εξαίρεση, δήλωσε ο Hayden Briscoe της UBS Asset Management, καθώς οι επενδυτές παραμένουν στο κυνήγι των αποδόσεων.
Μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει δραστικά μέτρα, όπως περικοπή ή διατήρηση χαμηλών επιτοκίων, για να υποστηρίξουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Κίνας ανέρχεται στο 2,913% και ξεχωρίζει, σύμφωνα με τη UBS.
«Η Κίνα έχει μια από τις υψηλότερες ονομαστικές αποδόσεις στον κόσμο και... πολύ, πολύ σημαντικό για τους επενδυτές ομολόγων, έχει μια από τις υψηλότερες πραγματικές αποδόσεις στον κόσμο», δήλωσε ο Briscoe.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η κορυφαία ανησυχία για τους επενδυτές αυτή τη στιγμή είναι η αντιστάθμιση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου.
«Με τις περισσότερες αγορές ομολόγων σχεδόν στο μηδέν ή σε βαθιά αρνητικές αποδόσεις, θα πρέπει να βρουν διεξόδους κέρδους».
Συγκριτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ήταν μόλις 0,7019%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου ήταν στο 0,011% και η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη.
«Η κινεζική αγορά ομολόγων, για εμάς, μοιάζει με την κορυφαία αγορά ομολόγων σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Briscoe.
Την ίδια ώρα, η UBS επισημαίνει ότι η κινεζική κυβέρνηση ήταν «πολύ πιο ελεγχόμενη» από το αναμενόμενο.
"Υπάρχει μια συσσώρευση χρέους, αλλά δεν είναι σαν αυτό που βλέπουμε στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.
Είναι πολύ πιο ισορροπημένο", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης