Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης; Να απολογηθεί η κυβέρνηση για την οικονομική εξαθλίωση των ΟΤΑ – Κόντρα με Θεοδωρικάκο για την Αυτοδιοίκηση

Χαρίτσης; Να απολογηθεί η κυβέρνηση για την οικονομική εξαθλίωση των ΟΤΑ – Κόντρα με Θεοδωρικάκο για την Αυτοδιοίκηση
Κατάργησαν σε μια νύχτα ένα καινοτόμο πρόγραμμα, μας γυρίζουν στο παλιό κράτος διαπλοκής είπε ο κ.Χαρίτσης
Κόντρα για την Αυτοδιοίκηση ξέσπασε μεταξύ του υπ.Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα με αφορμή και την παρουσίαση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωρικάκος επιτέθηκε κατά του κ.Χαρίτση, τονίζοντας ότι «οι απόψεις του είναι εκτός αυτοδιοικητικής πραγματικότητας».
«Ο κ. Χαρίτσης δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα της Αυτοδιοίκησης.
Αυτό δεν μου κάνει καμία εντύπωση, γιατί όταν ήταν στην κυβέρνηση κόντεψαν να διαλύσουν αυτόν τον σπουδαίο θεσμό της Αυτοδιοίκησης με την απλή αναλογική.
Παρέδωσαν μία κατάσταση, κατά την οποία τα δημοτικά συμβούλια δεν μπορούσαν να αποφασίσουν γιατί είχαμε φτάσει στο σημείο, λόγω της απλής αναλογικής, να μην υπάρχουν πλειοψηφίες και να μη μπορεί να γίνει τίποτα» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Η προσωπική επίθεση και οι χαρακτηρισμοί του κ. Θεοδωρικάκου ούτε εμένα αγγίζουν ούτε τους πολίτες αφορούν», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών.
«Αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει και για το οποίο ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθούν είναι τα εξής:
- Η οικονομική εξαθλίωση που βιώνουν οι ΟΤΑ, για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα.
- Το πάγωμα εδώ και έναν χρόνο εκατοντάδων κρίσιμων για τις τοπικές κοινωνίες έργων από την κυβέρνηση που θα έφερνε, υποτίθεται, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
- Η εξαπάτηση πολιτών και Δήμων, καθώς τα έργα που παρουσίασαν χθες ως «νέα», όχι μόνο είχαν εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», αλλά και στην πλειοψηφία τους είναι ήδη δημοπρατημένα».
Ας βγουν από τη γυάλα τους και ας ρωτήσουν τους ίδιους του αυτοδιοικητικούς για τη χρησιμότητα του προγράμματος Φιλόδημος και την καθολική αποδοχή που συνάντησε από αιρετούς και πολίτες.
Ήταν ένα καινοτόμο πρόγραμμα που κατάργησαν εν μία νυκτί, για να μας γυρίσουν στο παλιό κράτος διαπλοκής που τόσο καλά γνωρίζει η ΝΔ» τονίζει ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης