Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τα 7 δισεκ. ευρώ της στήριξης, η Air Frace κόβει 10.000 θέσεις εργασίας

Παρά τα 7 δισεκ. ευρώ της στήριξης, η Air Frace κόβει 10.000 θέσεις εργασίας
Η μείωση του εργατικού δυναμικού κατά περίπου 20% την επόμενη διετία, σημαίνει ότι, από 8.000 έως 10.000 θα είναι οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να καταργηθούν στην Air France
Παρά τη γενναιόδωρη κρατική βοήθεια των 7 δισεκ. ευρώ, που θα βοηθούσαν στην προστασία της Air France από το τσουνάμι του κορωνοϊού, στα σχέδια της διοίκησης ειναι η μείωση του εργατικού δυναμικού κατά περίπου 20% την επόμενη διετία, πράγμα που σημαίνει ότι, από 8.000 έως 10.000 θα είναι οι θέσεις εργασίας που προβλέπεται να καταργηθούν, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Το σχέδιο της διοίκησης θα παρουσιασθεί ενώπιον των συνδικάτων στις αρχές Ιουλίου.
«Θα είναι μέσω εθελοντικών αποχωρήσεων, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις κοινωνικές επιπτώσεις», υπόσχεται η κυβέρνηση, μέσω του υφυπουργού Μεταφορών Jean Baptist Djebbari.
Από την πλευρά τους τα συνδικάτα, μιλούν για «τεράστιο πλήγμα» φοβούμενα μαζικές απολύσεις.
Βάσει της αναδιάρθρωσης, οι μειώσεις θα αγγίξουν κυρίως το προσωπικό εδάφους και τις εσωτερικές συνδέσεις με σοβαρές συνέπειες για τη θυγατρική HOP ειδικευμένη στις εσωτερικές πτήσεις.

«Βασικό μέλημα η διάσωση της εταιρείας»
Τι γνώριζε ο γάλλος υπΟικ. για τις περικοπές;
Γύρω στους 400 υπολογίζονται οι πιλότοι στο τέλος καριέρας τους, που θα υποχρεωθούν να αποχωρήσουν.
Για να αποφευχθεί η όποια απεργιακή κινητοποίηση των πιλότων, ο γενικός διευθυντής Benjamin Smith κατάφερε από πολύ νωρίς να έλθει σε συμφωνία μαζί τους.
Γι αυτό και οι άλλοι εργαζόμενοι διεκδικούν πλέον διαπραγματεύσεις μέσω των συνδικάτων τους.
Στην απορία πολλών εάν η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Air France πριν συμφωνήσει για τη βοήθεια των 7 δις, ο υπουργός Oικονομίας Bruno Le Maire υπογράμμισε ότι «το βασικό μέλημα παραμένει η διάσωση της εταιρείας».
Τέλη Απριλίου η Air France έλαβε ένα δάνειο 4 δις από 6 διαφορετικές τράπεζες με την εγγύηση του κράτους για το 90%, σε συνδυασμό με ένα κρατικό δάνειο των 3δις ευρώ.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης