Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η αγορά ομολόγων της Κίνας αποτελεί την κορυφαία αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο

tags :
UBS: Η αγορά ομολόγων της Κίνας αποτελεί την κορυφαία αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο
Η αγορά των κινεζικών ομολόγων ξεχωρίζει παγκοσμίως σύμφωνα με την UBS
Η αγορά ομολόγων της Κίνας αποτελεί την κορυφαία αγορά ομολόγων σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρει σε report της η UBS.  
Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει δραστικά μέτρα, όπως περικοπή ή διατήρηση σε των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, για να υποστηρίξουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Κίνας ανέρχεται σήμερα 19/6 στο 2,913%.
Σύμφωνα με την UBS «αυτή είναι μια από τις υψηλότερες ονομαστικές αποδόσεις στον κόσμο και... πολύ σημαντικό για τους επενδυτές ομολόγων, έχετε μια από τις υψηλότερες πραγματικές αποδόσεις στον κόσμο».
Όπως τονίζει η UBS η κορυφαία ανησυχία για τους επενδυτές αυτή τη στιγμή είναι η αντιστάθμιση του ρίσκου των περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου.
«Με τις περισσότερες αγορές ομολόγων σχεδόν στο μηδέν ή σε αρνητικό επίπεδο, πού θα στραφούν οι επενδυτές;» αναρωτιέται η UBS.
Συγκριτικά, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου είναι μόλις 0,7019%, η απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου στο 0,011%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος.
«Η κινεζική αγορά ομολόγων, για εμάς, μοιάζει με την κορυφαία αγορά ομολόγων σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο», τονίζει η UBS.

Η κινεζική κυβέρνηση «πιο ελεγχόμενη» από το αναμενόμενο

Σχετικά με το εάν οι αρχές στην Κίνα έχουν επιτρέψει στις εταιρείες να συγκεντρώσουν χρήματα πολύ εύκολα καθώς επιδιώκουν να ωθήσουν την οικονομία, η UBS τονίζει πως «αυτή είναι η ίδια ιστορία σε όλο τον κόσμο όπου κι αν πάτε».
Οι ΗΠΑ έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Η Ευρώπη κάνει το ίδιο πράγμα.
Κάθε ήπειρος σε όλο τον κόσμο προσπαθεί να διασφαλίσει ότι αυτές οι εταιρείες μπορούν να επιβιώσουν, μπορούν να ανοίξουν ξανά τις πόρτες και μετά να επιστρέψουν στους εργάτες και στη συνέχεια να αρχίσουν να παράγουν ξανά».
Στην πραγματικότητα σύμφωνα με την UBS η κινεζική κυβέρνηση ήταν «πολύ πιο ελεγχόμενη» από το αναμενόμενο.
Όπως αναφέρει η UBS «θα υπάρξει μια συσσώρευση χρέους αλλά δεν θα γίνει κάτι σαν αυτό που έχετε δει στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.
Είναι πολύ πιο ισορροπημένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης