Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Zarif (Iράν): Επικρίνει την ΙΑΕΑ - «Εξαρτήματα» των Trump - Netanyahu Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία

Zarif (Iράν): Επικρίνει την ΙΑΕΑ - «Εξαρτήματα» των Trump - Netanyahu Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Javad Zarif κατηγόρησε τηΓαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία ότι εξυπηρετούν τους εχθρούς του Ιράν, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, συντάσσοντας μια απόφαση για το πυρηνικό πρόγραμμα κατά της Τεχεράνης
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν επέκρινε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου, απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), τονίζοντας ότι η Τεχεράνη συνεργάζεται με το όργανο αυτό του ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
"Ενώ το Ιράν έχει το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας με την ΙΑΕΑ, η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο των Κυβερνητών αποτελεί ένα εντελώς μη εποικοδομητικό και απογοητευτικό βήμα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Abbas Mousavi, σε ανακοίνωση.
Το Συμβούλιο των Κυβερνητών της ΙΑΕΑ, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι 35 χωρών, κάλεσε το Ιράν με την απόφασή του νωρίτερα σήμερα να σταματήσει να αρνείται την πρόσβαση της διεθνούς υπηρεσίας σε δύο ύποπτες πρώην εγκαταστάσεις και να συνεργαστεί πλήρως μαζί του, δήλωσαν διπλωμάτες που μετείχαν στη συνεδρίαση αυτή.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Mohammad Javad Zarif κατηγόρησε σήμερα τρεις ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία ότι εξυπηρετούν τους εχθρούς του Ιράν, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, συντάσσοντας μια απόφαση για το πυρηνικό πρόγραμμα κατά της Τεχεράνης.
"Πίσω από την πρόσοψη, οι Ε3 είναι εξαρτήματα του (Αμερικανού προέδρου Donald) Trump και (του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin) Netanyahu και δεν είναι σε θέση να νουθετούν το Ιράν", έγραψε ο Zarif στο Twitter.

Image
ImageImage
Image

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της ΙΑΕΑ, εδώ: https://www.armscontrol.org/blog/2020-06/p4-1-iran-nuclear-deal-alert

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης