Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (καθηγητής Παθολογίας): Υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού - Γιατί η Ελλάδα είναι μεταξύ πιο ευάλωτων χωρών στην Ευρώπη

tags :
Γώγος (καθηγητής Παθολογίας): Υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού - Γιατί η Ελλάδα είναι μεταξύ πιο ευάλωτων χωρών στην Ευρώπη
Ο ιός «δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα,  αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης», ανέφερε ο Χ. Γώγος
Υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού και  «πρέπει να είμαστε προσεχτικοί» , τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, Χ. Γώγος, ο οποίος  έκανε αναφορά και σε μια δημοσίευση σε ένα ευρωπαϊκό περιοδικό, στο General Public Health που ασχολείται με την Δημόσια Υγεία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι μεταξύ των 6-7 χωρών στην Ευρώπη αυτή την στιγμή που είναι πιο ευάλωτες στον ιό.
Ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ , αναφερόμενος στη δημοσίευση του ευρωπαϊκού περιοδικού, ανέφερε ότι στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία και η Σουηδία.
Εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι στις πιο ευάλωτες χώρες στον ιό, καθώς έχει γερασμένο πληθυσμό και πληθυσμό με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που ζουν πολύ καιρό, που σημαίνει ότι αντιμετωπίζονται καλά από το σύστημα υγείας μεν γιατί ζουν πολύ καιρό, όμως ταυτόχρονα πρόκειται για έναν πληθυσμό ευάλωτο που αν ο ιός διασπαρθεί στην χώρα μας τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα.
«Γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί», συμπλήρωσε και σημείωσε πως υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, «δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης», ενώ στην υπόλοιπη χώρα, όπως είπε,  δεν είχαμε κυκλοφορία του ιού και αυτό φάνηκε από την παρακολούθηση μέχρι τώρα.
Χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της καραντίνας, συμπληρώνοντας πως  γι΄ αυτό δεν είχαμε δραστηριοποίηση του ιού σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και γι αυτό πρέπει να υπάρχει ο νους στον περιορισμό του ιού σε περιοχές όπως η Ξάνθη.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει πολύ καλή επιτήρηση και μέτρα που λαμβάνονται, τα οποία εξέφρασε την ελπίδα να τηρηθούν και το καλοκαίρι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης