Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να δώσει λογαριασμό στο λαό πώς διαχειρίστηκε τα χρήματα του

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να δώσει λογαριασμό στο λαό πώς διαχειρίστηκε τα χρήματα του
"Δεν εκλέχτηκε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε η Φ. Γεννηματά
«Είναι απαράδεκτος ο αποπροσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο ίδιο σακί όλους τους δημοσιογράφους και αλλάζει την ατζέντα.
Είναι απαράδεκτη και ισοπεδωτική λογική.
Εξυπηρετεί τον κ. Πέτσα να μην δώσει απαντήσεις», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, σχολιάζοντας το τηλεοπτικό σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η κ. Γεννηματά μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάλεσε την κυβέρνηση «να μας πει πώς διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα. Να μας πει με ποια κριτήρια δόθηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού».
Όπως είπε, «αρκετά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποπροσανατολίζει τη συζήτηση.
Το ίδιο έκανε με τον τουρισμό το ίδιο κάνει και σήμερα.
 Μην προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να πετύχει συμψηφισμό.
Το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλοθι για τη Νέα Δημοκρατία.
Εκλέχτηκε η ΝΔ γιατί υπήρχε ένα αίτημα αλλαγής, ο κόσμος έλεγε να φύγουν αυτοί με κάθε τρόπο.
 Δεν εκλέχτηκε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ».
Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να είναι γνωστά τα κριτήρια και γνωστοί οι αποδέκτες της διαφήμισης με απόλυτη διαφάνεια γιατί μιλάμε για δημόσιο χρήμα.
 Εμένα με προβληματίζει γιατί αποφεύγει η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις.
Αυτή η καθυστέρηση από πλευράς της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει το πρόβλημα».
Αναφερόμενη στον τουρισμό,  η κ. Γεννηματά τόνισε ότι στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Ρόδο και το Καστελόριζο διαπίστωσε προβληματισμό των φορέων του κλάδου για καθυστερημένες αποφάσεις της κυβέρνησης στη στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων.
«Υπάρχει προβληματισμός για καθυστερημένες αποφάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως  «είναι λάθος της κυβέρνησης να μην στηρίξει άμεσα τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, ειδικά στον τουρισμό και στον επισιτισμό.
Τώρα πρέπει να στηριχθεί η παραγωγική βάση».
Περαιτέρω, για την επιθετικότητα της Τουρκίας, ανέφερε ότι δεν αρκούν μόνο οι επικριτικές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά χρειάζεται να επιβληθούν κυρώσεις, ενώ  επανέλαβε την πρότασή για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ώστε «να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικότητας. Να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αποτελεσματικά, γιατί αυτό εν τέλει έχει σημασία».
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα», σημείωσε.
Ακόμη, η κ. Γεννηματά αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα κονδύλια που προτείνονται από την Κομισιόν, τόνισε ότι ξεκαθάρισε στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ότι η εποχή των μνημονίων ανήκει στο παρελθόν και δεν μπορεί το μέλλον να είναι νέα μνημόνια, που θα σημαίνει νέα δάνεια, εκτόξευση δημόσιου χρέους και λιτότητα.
«Η επιμονή σε τέτοιες λογικές θα βάλει σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα οδηγήσει σε κατακερματισμό», επισήμανε.
Τέλος, κατέστησε εκ νέου σαφές ότι η στρατηγική του κόμματός της είναι «η αυτόνομη πορεία και ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής, που είναι η πραγματική προοδευτική φωνή της χώρας».
«Εμείς κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Αυτή είναι η χρησιμότητά μας», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης