Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Γερμανία – Πάνω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού σε βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων

Συναγερμός στη Γερμανία –  Πάνω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού σε βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων
Η αναζωπύρωση του Covid -19 μπορεί να αναγκάσει το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας να επιβάλει ευρύτερο lockdown
Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι στη γερμανική εταιρεία επεξεργασίας κρέατος Toennies έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ωθώντας τις τοπικές υγειονομικές αρχές να διατάξουν και τους 6.500 υπαλλήλους και τις οικογένειές τους να τεθούν σε καραντίνα.
Το τοπικό lockodwon είναι ένα μειονέκτημα για τη στρατηγική ανοίγματος της Γερμανίας.
Η καγκελάριος Angela Merkel είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης του lockdown για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά ήρε τους περιορισμούς μετά την πίεση των περιφερειακών πρωθυπουργών.
Παρόλο που η διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού ήταν από τις πιο επιτυχημένες στην Ευρώπη, η Γερμανία έχει διαπιστώσει επανειλημμένα κρούσματα σε σφαγεία, των οποίων οι εργαζόμενοι είναι συχνά μετανάστες που ζουν σε πολυσύχναστα καταλύματα, επισημαίνει το Reuters.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (20/6/2020), ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κρέατος, Clemens Toennies, δήλωσε ότι το ξέσπασμα των κρουσμάτων συνιστά μια «υπαρξιακή κρίση» για την εταιρεία του, η οποία έχει αναστείλει τη λειτουργία της, καθώς οι αρχές επιδιώκουν να ελέγξουν τη νόσο.
«Ως εταιρεία νομίζαμε ότι κάναμε τα πάντα σωστά», δήλωσε ο Toennies, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του είχε αγωνιστεί να συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων και των εργολάβων, έτσι ώστε οι αρχές να μπορέσουν να εντοπίσουν τα μαζικά κρούσματα.
«Ως επιχειρηματίας δεν μπορώ παρά να ζητήσω συγγνώμη.
Το έχουμε προκαλέσει και είμαστε πλήρως υπεύθυνοι γι 'αυτό », δήλωσε ο Toennies.
Η αναζωπύρωση του Covid -19 μπορεί να αναγκάσει το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας να επιβάλει ευρύτερο lockdown.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης