Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump υπερασπίστηκε τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας - Καταφέρθηκε εναντίον διαδηλωτών

Ο Trump υπερασπίστηκε τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας - Καταφέρθηκε εναντίον διαδηλωτών
Xαρακτήρισε «μαριονέτα» της «άκρας» αριστεράς τον αντίπαλό του J. Biden στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο D. Trump
Υπερασπίστηκε τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, καταφέρθηκε εναντίον των διαδηλωτών κατά του ρατσισμού, ενώ χαρακτήρισε «μαριονέτα» της «άκρας» αριστεράς τον αντίπαλό του J. Biden στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στην πρώτη του προεκλογική ομιλία ο D. Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση εδώ και μήνες το  Σάββατο 20/6 στην Τάλσα, σε μια αίθουσα που ήταν κάθε άλλο παρά γεμάτη, αφού πολλές από τις 19.000 θέσεις του BOK Center ήταν άδειες.
O ίδιος , που είχε προεξοφλήσει ότι η πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση μετά από μήνες θα ήταν επική, κατηγόρησε και τα ΜΜΕ ότι αποθάρρυναν τον κόσμο από το να παρευρεθεί στο ΒΟΚ Center Arena της Οκλαχόμα, ενώ επικαλέστηκε και την κακή συμπεριφορά των διαδηλωτών που βρίσκονταν απέξω.
Ο Trump προσπάθησε μέσω αυτής της συγκέντρωσης να ανακτήσει το χαμένο μομέντουμ, καθώς δέχεται κριτική τόσο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όσο και για τη δολοφονία του Αφροαμερικάνου George Floyd από την αστυνομία.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος κατηγορήθηκε και για το ότι επέλεξε την Tulsa, το μέρος όπου το 1921 είχαν ξεσπάσει οι χειρότερες φυλετικές συγκρούσεις στην ιστορία των ΗΠΑ, με σχεδόν 300 Αφροαμερικανούς να σφαγιάζονται από ένα πλήθος λευκών.
Ο Trump ο οποίος  τάχθηκε υπέρ της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων που ξέσπασαν στη χώρα κατά του ρατσισμού μετά τον φόνο του Floyd και ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι δεν έδειξε συμπόνια προς το θύμα, χρησιμοποίησε την ομιλία του για να καταφερθεί εναντίον κάποιων διαδηλωτών.
«Η ξεσαλωμένη αριστερή συμμορία προσπαθεί να βανδαλίσει την ιστορία μας, να βεβηλώσει τα μνημεία μας -τα όμορφα μνημεία μας--, να ρίξει αγάλματα και να τιμωρήσει, να ακυρώσει και να διώξει οποιονδήποτε δεν συμμορφώνεται με το αίτημά τους του πλήρους και απόλυτου ελέγχου. Δεν θα υποκύψουμε», τόνισε ο Trump
Ο Trump που υπολείπεται του Δημοκρατικού του αντίπαλου J. Biden στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στις 3/11, υπερασπίστηκε και την αντιμετώπιση της Covid 19, υποστηρίζοντας ότι γίνονται περισσότερα τεστ και εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα.
Όπως ανέφερε «όταν κάνεις τεστ σε αυτή την έκταση, θα βρεις (...) περισσότερα κρούσματα.
Οπότε λέω στους ανθρώπους μου ‘επιβραδύνετε τα τεστ, σας παρακαλώ’».
Πάντως, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο Trump «προφανώς έκανε πλάκα» με τη δήλωση αυτή.
Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση η προεκλογική ομάδα του Trump ανακοίνωσε ότι έξι μέλη της βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ στον χώρο της συγκέντρωσης ελάχιστοι ήταν αυτοί που φορούσαν μάσκα.
Η Οκλαχόμα έχει αύξηση των κρουσμάτων του ιού τις τελευταίες μέρες, αλλά ένας 46χρονος που παρακολούθησε την ομιλία Trump έκανε λόγο για fake news, ρωτώντας παράλληλα και γιατί οι Δημοκρατικοί δεν ανησυχούν εξίσου για τους ανθρώπους που πεθαίνουν από υπερβολική δόση ναρκωτικών.
Ο Trump παραδέχτηκε ότι δεν ήταν και ό,τι καλύτερο που μίλησε σε μία μισογεμάτη αρένα, λέγοντας πως «μέχρι στιγμής απόψε είμαι μέτριος», με τους υπεύθυνους της προεκλογικής του εκστρατείας να υποστηρίζουν ότι πριν τη συγκέντρωση η ζήτηση ξεπερνούσε κατά πολύ τη χωρητικότητά της.
Πρόσθεσαν δε, ότι έξω από την αίθουσα σημειώθηκαν αψιμαχίες μεταξύ 30 περίπου διαδηλωτών του κινήματος "Οι ζωές των μαύρων μετρούν" και οπαδών του Trump.
Μέσα στην αίθουσα ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι αν δεν επανεκλεγεί, οι Αμερικάνοι θα αναγκαστούν να υποστούν «το χάος που βλέπετε στις πόλεις όπου κυβερνούν Δημοκρατικοί».
«Όταν βλέπεις αυτούς τους παράφρονες παντού στους δρόμους είναι πραγματικά ωραίο να έχεις όπλο», πρόσθεσε, δεσμευόμενος να προστατεύσει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.
«Οι άνθρωποί μας δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο βίαιοι, αλλά αν ήταν, τότε αυτή θα ήταν μια φρικτή, φρικτή ημέρα για την άλλη πλευρά», συμπλήρωσε.
Μια ομάδα ένοπλων πολιτών παρέμειναν έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του Trump, με έναν από αυτούς να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι βρίσκονται εκεί για την περίπτωση που οι «αντιφά» διαδηλωτές γίνουν βίαιοι.

Επίθεση στον Biden

O Trump κατά την ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και να  ειρωνευτεί επανειλημμένα τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, τον J. Biden, χαρακτηρίζοντάς τον «μαριονέτα» της «άκρας» αριστεράς.
«Στην Αμερική του J. Biden, οι πλιατσικολόγοι και οι παράνομοι ξένοι έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους νομοταγείς Αμερικανούς», κατήγγειλε ο Trumpμ συμπληρώνοντας ότι «δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα, ήταν γερουσιαστής, ήταν αντιπρόεδρος ...».
Ακόμη, διαβεβαίωσε το συγκεντρωμένο πλήθος ότι είναι καλά στην υγεία του, αναφερόμενος στη φημολογία που δημιουργήθηκε μετά την εμφάνισή του στην τελετή αποφοίτησης της στρατιωτικής ακαδημίας Γουέστ Πόιντ στις 13 Ιουνίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, θα σας το έλεγα».
«Επειδή φορούσα παπούτσια με δερμάτινη σόλα», εξήγησε και πρόσθεσε πως «είναι καλά για τις επίπεδες επιφάνειες, αλλά όχι για μια ράμπα», σημειώνοντας ότι μόλις είχε κάνει 600 στρατιωτικούς χαιρετισμούς υπό τον καυτό ήλιο.
«Κάτι δεν πάει καλά με τον Biden αυτό μπορώ να σας το πω», πρόσθεσε ο Trump για τον 77χρονο αντίπαλό του.
Σημειώνεται ότι ο Trump μιμήθηκε τον τρόπο που περπάτησε στο Γουέστ Πόιντ και έπιασε με μια σταθερή κίνηση το ποτήρι με το νερό ενώπιον των υποστηρικτών του, οι οποίοι τον χειροκρότησαν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης