Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ Κύπρου - Αιγύπτου για Λιβύη και τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ Κύπρου - Αιγύπτου για Λιβύη και τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο
Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε εκ νέου την πλήρη υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πρωτοβουλία του Καΐρου
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα (21/6) οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Shameh Sukri, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη και τις τουρκικές ενέργειες, που κλιμακώνουν την ένταση στη χώρα και ενισχύουν την αποσταθεροποίηση στην περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Sukri συμφώνησαν ως προς την αναγκαιότητα άμεσης κατάπαυσης πυρός και επιστροφής στην πολιτική διαδικασία, βάσει των Συμφωνηθέντων της Διάσκεψης του Βερολίνου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του ψηφίσματος 2510.
Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε εκ νέου την πλήρη υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πρωτοβουλία του Καΐρου, που ενισχύει και υποβοηθάει την υλοποίηση των Συμπερασμάτων του Βερολίνου και των προνοιών των προαναφερθέντων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης