Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα Macron έναντι του Philippe - Εντείνονται οι φήμες για απομάκρυνση του

Γαλλία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα Macron έναντι του Philippe - Εντείνονται οι φήμες για απομάκρυνση του
H διαφορά μεταξύ προέδρου και πρωθυπουργού έχει εκτοξευτεί από 3 σε 16 ποσοστιαίες μονάδες το τελευταίο δίμηνο με τον Macron να οδεύει σε ανασχηματισμό
Συνεχίζει την πτωτική πορεία η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Em. Macron ο οποίος βρίσκεται πολύ πίσω από τον γάλλο πρωθυπουργό Édouard Philippe.
Η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό της Journal Du Dimanche, λίγες ημέρες πριν από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου, δείχνει οτι ο Macron δεν έχει την αποδοχή που είχε.
O Γάλλος πρόεδρος, που έχει μπροστά του δύσκολους μήνες με τη διαχείριση της πανδημίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, βλέπει τη δημοτικότητά του να υποχωρεί άλλη μια ποσοστιαία μονάδα στο 38%, ενώ το 50% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό η δημοτικότητα του οποίος ενισχύθηκε κατά 4% σε σχέση με τον περασμένο μήνα.
Την τάση αυτή κατέγραψε την Παρασκευή και μια άλλη δημοσκόπηση της BVA για το RTL στην οποία, το 54% εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, σε αντίθεση με το 38% που είχε  θετική γνώμη για τον Macron.
H διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών, έχει εκτοξευτεί από 3 σε 16 ποσοστιαίες μονάδες το τελευταίο δίμηνο την ώρα που οι φήμες θέλουν τον Macron να απομακρύνει τον Pholoppeαπό την πρωθυπουργία, επιχειρώντας να δώσει νέα ώθηση στην καμπάνια επανεκλογής του το 2022.
Στη δημοσκόπηση του BVA έξι στους δέκα Γάλλους δεν θέλουν την απομάκρυνση του πρωθυπουργού από τον Macron. Ο δεύτερος και τελευταίος γύρος των δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί στη Γαλλία στις 28 Ιουνίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης