Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εβδομάδα άντλησης ρευστότητας για τους μετόχους – Οι εισηγμένες που δίνουν μέρισμα

Εβδομάδα άντλησης ρευστότητας για τους μετόχους – Οι εισηγμένες που δίνουν μέρισμα
Αποκοπές μερισμάτων αλλά γενικές συνελεύσεις με θέμα τη διανομή μερίσματος πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα
Εβδομάδα ενίσχυσης ρευστότητας για τους μετόχους συγκεκριμένων εταιρειών και κυρίως της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι αυτή που ξεκινάει.
Οι εισηγμένες είτε έχουν λάβει απόφαση και θα κόψουν μέρισμα είτε έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση και μεταξύ των θεμάτων είναι και η διανομή κερδών από τη χρήση 2019.
Παρά την πανδημία, η οποία επηρεάζει σημαντικά τα αποτελέσματα της πλειονότητας των εισηγμένων για τη χρήση 2020, αρκετές είναι αυτές που προχωρούν σε διανομή κερδών τα οποία προέκυψαν στη χρήση 2019.
Πιο αναλυτικά η εβδομάδα ξεκινάει με την αποκοπή του δικαιώματος του μερίσματος της Τέρνα Ενεργειακής και συνεχίζει λίγες συνεδριάσεις μετά με την αποκοπή μερισμάτων από Motor Oil και Μυτιληναίος.
Μέσα στην εβδομάδα οι γενικές συνελεύσεις των εταιρειών Καρέλιας, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Jumbo, Πλαίσιο, Quest Συμμετοχών και Flexopack λαμβάνουν αποφάσεις για το μέρισμα.
Πιο αναλυτικά: Σήμερα (22/6) οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακής διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,17 ευρώ ανά μετοχή.
Από την Τετάρτη 24 Ιουνίου η Motor Oil θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,80 ευρώ ανά μετοχή και η Μυτιληναίος χωρίς το δικαίωμα ύψους 0,36 ευρώ ανά μετοχή.
Η μερισματική απόδοση για τη Motor Oil είναι 5,7% και για τη Μυτιληναίος 4,5%, επομένως δεν αποκλείεται λόγω βαρύτητας στους δείκτες να επηρεαστεί και η πορεία της αγοράς από τις αποκοπές.
Την ίδια μέρα η γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ θα λάβει απόφαση για μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή, η Καρέλιας για 9,40 ευρώ ανά μετοχή, στις 25/6 ο ΟΤΕ για μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή, η Jumbo για το έκτακτο μέρισμα 0,2350 ευρώ ανά μετοχή, ο ΟΠΑΠ για 0,30 ευρώ ανά μετοχή και η Πλαίσιο 0,02 ευρώ ανά μετοχή.
Στις 25/6 η Alpha Trust θα κόψει μέρισμα 0,1765 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,1677 ευρώ.
Στις 26/6 με την ίδια διαδικασία η Quest αποφασίζει για διανομή 0,15 ευρώ ανά μετοχή, η Flexopack για 0,063 ευρώ ανά μετοχή και η ΕΥΔΑΠ για μέρισμα 0,38 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως την εβδομάδα που πέρασε η γενική συνέλευση της Έλτον ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή και η αποκοπή του θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.
Επιπλέον και η Πλαστικά Κρήτης έλαβε απόφαση για διανομή 0,3652 ευρώ ανά μετοχή με την αποκοπή να γίνεται στις 3/7.   

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης