Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χαμηλός ο τζίρος, περιορισμένο το ενδιαφέρον – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χαμηλός ο τζίρος, περιορισμένο το ενδιαφέρον – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
ΑΓΟΡΑ: Καλά πήγε σήμερα και θα λέγαμε όπως το περίμεναν οι αναλυτές. Συσσωρεύοντας δηλαδή και με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις. Οι ξένες αγορές είχαν μεταβλητότητα, εμείς είχαμε χαμηλό τζίρο. Η στήλη εδώ και καιρό είναι ανήσυχη για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Είναι μεγάλο το πρόβλημα που δημιουργεί. Από την άλλη όσο η FED είναι πάνω από τα τερματικά, δε θα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα με ασφάλεια.

Από την άλλη έχουμε μία ανησυχία και για τα ελληνοτουρκικά. Η Τουρκία φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε λογική και απειλεί καθημερινά. Η οικονομία της πάει χάλια και προφανώς κάτι πρέπει να δώσουν στον κόσμο τους. Εμείς όμως βρισκόμαστε στη μέση και χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί.

Το ΧΑ έκλεισε με άνοδο 0,30% και χαμηλό τζίρο 46,7 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον είχε η Motor Oil, η οποία έκλεισε και σε υψηλό ημέρας αλλά και ο ΟΛΠ και ο ΟΤΕ. Είχε καλό όγκο ο ΟΛΠ αλλά έμεινε και με πωλητές στο κλείσιμο. Από τις τράπεζες ξεχώρισε η Eurobank και οι υπόλοιπες έκλεισαν με απώλειες αλλά όχι σημαντικές.

TITC: Δυστυχώς δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τα 11 ευρώ και σήμερα έγραψε τιμές και κάτω από αυτά. Ελπίζουμε να μην πάει να δοκιμάσει ξανά τα χαμηλά του. Έχει βρεθεί δύο φορές λίγο πάνω από τα 10 ευρώ (10,20 ευρώ και 10,40 ευρώ) και αντέδρασε, αλλά στην τελευταία αντίδραση δε μπόρεσε να πλησιάσει τα 12 ευρώ.

Άνοιξε το πρωί και γρήγορα έκανε υψηλό όγκο και πήγε μέχρι τα 10,50 ευρώ, αλλά μετά με λιγότερο γύρισε στα 11 ευρώ. Πήγε μέχρι τα 10,96 ευρώ και έκλεισε στα 10,98 ευρώ και με απώλειες 1,96%. Ο συνολικός όγκος στις 106 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Πέρασε και πάλι πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και έγραψε υψηλό στην πρώτη αντίσταση που βρίσκει. Πήγε μέχρι τα 10,74 ευρώ και εκεί είναι η αντίσταση και έκλεισε στα 12,50 ευρώ. Στα 12,40 ευρώ ο κινητός μέσος.

ΕΥΔΑΠ: Μετά από καιρό έγραψε πιο υψηλή τιμή σε σχέση με την υψηλότερη μέσα στην κρίση και πέρασε πάνω από τα 7,50 ευρώ. Βρίσκει μία καλή αντίσταση στα 7,66 ευρώ περίπου. Πάνω από τον κινητό των 200 ημερών εδώ και αρκετές μέρες η μετοχή. Κλείσιμο στα 7,43 ευρώ με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

NEWSPHONE: Αυτή ξεχώρισε από τα μικρά. Παρά την άνοδο συνεχίζει να καταγράφει απώλειες από την αρχή του έτους. Θεωρούμε πως αν η τιμή της δημόσιας πρότασης είναι στα 0,35 ευρώ θα είναι αστεία και δεν πρέπει να πετύχει. Η εταιρεία είναι αδάνειστη και μάλλον θα λάβει σημαντικό μέρος των οφειλών από τους φορείς του δημοσίου, όπως έχει κάνει ήδη με προηγούμενες οφειλές.

Άρα δεν μπορεί να φύγει με τιμή κάτω από τις οφειλές ακόμα και στην περίπτωση που αυτές είναι «κουρεμένες». Θα πρέπει να δοθεί σημαντικό premium. Στα 0,3360 ευρώ και στο +23,53% με υψηλό όγκο 41 χιλ. τεμάχια για τα δεδομένα της. Αποτίμηση 9,3 εκατ. ευρώ.

MEDICON: Θεωρούμε το p/e 10 φορές που έχει η μετοχή για τη χρήση 2019 αρκετά χαμηλό και σε συνδυασμό με την υποχώρηση από τα ψηλά της. Επιπλέον έχει p/bv 0,78 φορές. Καλός ο συνδυασμός. Μας ικανοποιούν επομένως τα αποτελέσματα και δε ξεχνάμε την τιτάνια προσπάθεια της διοίκησης να κρατήσει όρθια την εταιρεία μετά το κούρεμα λόγω PSI.

Από την άλλη βάσει μετοχολογίου βλέπουμε πως στο τέλος του 2019 υπήρχε επενδυτής με 6,03% (Πρασινός Ιωάννης), ενώ στον προηγούμενο ισολογισμό, στο τέλος του 2018 είχε 6,9%. Από 306 χιλ. μετοχές έχει μειώσει τη θέση του στις 266 χιλ. μετοχές. Αν θέλει να συνεχίσει να πουλάει ίσως ταλαιπωρήσει τη μετοχή. Αμετάβλητη στα 1,81 ευρώ με ελάχιστο όγκο.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Με όγκο έπεσε σήμερα, αλλά είχε αγοραστές χαμηλά. Ωστόσο, μαθαίνουμε πως ίσως οι διαπραγματεύσεις για να γίνει όχημα να μην πηγαίνουν καλά. Υπάρχει ζήτηση για οχήματα, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να δώσουν μετοχές κυρίως και όχι μετρητά. Εκεί υπάρχει διαφωνία αφού οι βασικοί μέτοχοι θέλουν μετρητά. Στα 0,2340 ευρώ και στο -19,86%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έκλεισε το gap. Στα 1,48 ευρώ έγραψε χαμηλό και έκλεισε στα 1,52 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης