Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Newsphone Hellas: Πτώση 16% στον κύκλο εργασιών στο 4μηνο του 2020 - Οι επιπτώσεις από την πανδημία

tags :
Newsphone Hellas: Πτώση 16% στον κύκλο εργασιών στο 4μηνο του 2020 - Οι επιπτώσεις από την πανδημία
Newsphone: Πτώση 16% στον κύκλο εργασιών στο 4μηνο
Η Newsphone Hellas ανακοινώνει τις εκτιμήσεις της Διοίκησης για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών της Εταιρείας και του Ομίλου για την περίοδο από 01.01.2020 έως 30.04.2020 τα οποία έχουν προφανώς επηρεαστεί από την εν εξελίξει πανδημία.
Στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την εξάπλωση του ιού COVID-19 ως "έκτακτη ανάγκη διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία".
Τον Μάρτιο 2020 ο ΠΟΥ κήρυξε τον COVID-19 πανδημία.
Η πανδημία του COVID-19, αναμένεται να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην παγκόσμια όσο και στις επιμέρους οικονομίες για το 2020.
Η διάρκεια και η ένταση των επιπτώσεων, αν και δεν μπορούν να προβλεφθούν αξιόπιστα στην παρούσα φάση, αναμένεται να προσδιοριστούν από:
- τη χρονική διάρκεια που θα απαιτηθεί για την ανάπτυξη αποτελεσματικών μεθόδων αντιμετώπισης της νόσου (εμβόλιο, θεραπευτική αγωγή),
- εάν μια χώρα είναι εκτιθέμενη σε διαταραχές από την πλευρά της ζήτησης ή της προσφοράς,
- την αποτελεσματικότητα των δημοσιονομικών και άλλων μέτρων των χωρών της Ευρωζώνης για τη λήψη και την τόνωση της οικονομίας καθώς και των αποφάσεων των εποπτικών αρχών των τραπεζών για την διευκόλυνση των τραπεζικών ιδρυμάτων στην παροχή ρευστότητας και στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Ήδη από τις αρχές Μαρτίου, ο ΟΟΣΑ προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ το Eurogroup ενέκρινε μια δέσμη δράσεων πολιτικής για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα και παρέχει, επί του παρόντος, πλήρη δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία. Ειδικότερα, για την Ελλάδα ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% δεν θα ισχύσει για το 2020, ενώ οι δαπάνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.
Κατά την τρέχουσα χρονική στιγμή, δεν μπορούν να εξαχθούν με βεβαιότητα ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη δραστηριότητα, τα οικονομικά αποτελέσματα και τα μεγέθη του Ομίλου, καθόσον δεν μπορεί να προσδιορισθεί επακριβώς η χρονική διάρκεια και η ένταση της υγειονομικής κρίσης.
Η Διοίκηση του Ομίλου ανέλαβε να παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις και να φροντίζει καθημερινά για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και την υιοθέτηση των διαδικασιών που κρίνονται σκόπιμες και αναγκαίες, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη παραγωγική της λειτουργία και η επιχειρηματική της συνέχεια.
Παράλληλα, ενεργώντας με πρωταρχικό γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του Ομίλου, αλλά και την διασφάλιση της παραγωγικής λειτουργίας, προέβη από την 01.04.2020 – 30.04.2020 στην αναστολή συμβάσεων εργασίας για το 54% περίπου του προσωπικού της.
Η Οικονομική Διεύθυνση του Ομίλου ανέλαβε τη διασφάλιση της ρευστότητας και την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοοικονομικών εργαλείων για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, την έγκαιρη και προσήκουσα εκπλήρωση των υποχρεώσεών της και την αντιμετώπιση της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, αξιολογώντας όλες τις διαθέσιμες χρηματοοικονομικές επιλογές για τη διασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας και παρακολουθεί τα μέτρα στήριξης που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων (πχ. επιδότηση τόκων δανείων, παράταση καταβολής δόσεων υφιστάμενων δανείων κλπ), των οποίων θα προσπαθήσει να κάνει χρήση προκειμένου να αντιμετωπίσει προσηκόντως τις δυσμενείς συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.
Βάσει των έως σήμερα υφιστάμενων στοιχείων, η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι συνεπεία της πανδημίας ο κύκλος εργασιών του, αναμένεται να παρουσιάσει μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Ήδη κατά το πρώτο τετράμηνο της τρέχουσας χρήσεως παρατηρείται μείωση του κύκλου εργασιών σε ποσοστό 15,93% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο της χρήσης 2019.
Ωστόσο, τα Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα με ημερομηνία 30.04.2020 ανέρχονται σε 5,5 εκατ., αυξημένα κατά 51% συγκριτικά με την 31.12.2019, διαφορά που οφείλεται και στην καταβολή ποσού €2,7 εκατ. περίπου από το Ελληνικό Δημόσιο βάσει της αιτήσεων αναιρέσεως που είχαν ασκηθεί από την Εταιρεία κατά των αποφάσεων 4565/2019 & 4566/2019 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης