Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης και… η συμφωνία αλήθειας με το λαό

Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης και… η συμφωνία αλήθειας με το λαό
Ο κ.Μητσοτάκης είναι εκτεθειμένος από την υπόθεση με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε ΜΜΕ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό
Ο Κ. Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος από την υπόθεση με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε ΜΜΕ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό.
Όχι μόνο για το πόσα έδωσε, σε ποιους τα έδωσε και με ποια κριτήρια μοίρασε χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Αλλά κυρίως γιατί αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τη σχετική λίστα.
Ύστερα από μια περίοδο σιωπής, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρώτα θα τελειώσει η διαδικασία και θα γίνει ο σχετικός έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών και μετά θα δώσει τη λίστα στη δημοσιότητα.
Πρόκειται για μια στάση που δεν πείθει.
Αντίθετα, μάλλον προκαλεί περισσότερα ερωτήματα και ενισχύει την καχυποψία για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Μια και πρόκειται για ένα θέμα που από πολλές απόψεις προκαλεί.
Γιατί – αν ισχύει αυτό που διαρρέεται – ότι δηλαδή μοιράζονται χωρίς καμία διαφάνεια και κριτήρια δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ανύπαρκτα, νεοσύστατα ή φιλικά ΜΜΕ, τότε τι θα πρέπει να σκεφτούν για παράδειγμα οι επιστήμονες της χώρας, οι οποίοι έλαβαν ένα επίδομα 600 ευρώ και αφού αναγκάστηκαν να υποστούν και τον «τραγέλαφο» του υπουργείου Εργασίας με τα διάφορα προγράμματα voucher.
Γιατί την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να επιλέγει ποιους θα ενισχύσει και ποιους όχι, κίνηση αν μη τι άλλο προκλητική όχι μόνο απέναντι στους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ, αλλά και απέναντι στην ελευθεροτυπία και στη Δημοκρατία.
Κίνηση που γίνεται ακόμα πιο προκλητική, αν διαπιστωθεί ότι ο πακτωλός των χρημάτων έχει κατευθυνθεί σε εκείνους που εξυμνούν και παρουσιάζουν τον κ.Μητσοτάκη ακόμα και ως … Μωϋσή.
Ο κ.Μητσοτάκης, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, κουνούσε μανιωδώς – και καλά έκανε – το δάκτυλο για ζητήματα διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Τα είχε αναγάγει σε σημαία της πολιτικής του.
Ήταν μέρος της Συμφωνίας Αλήθειας με τον ελληνικό λαό που τόσο διαφήμιζε.
Και τώρα τι κάνει;
Γιατί δεν δίνει τις δέουσες απαντήσεις;
Τι είναι αυτό που τον φοβίζει;
Φοβάται ότι κοινή γνώμη θα πληροφορηθεί ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών το διέθεσε με αδιαφάνεια σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ;
Ή ότι μπορεί να προκύψουν αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο φιλικά προσκείμενο περιβάλλον της κυβέρνησης για το πώς μοιράστηκαν τα ποσά αυτά;
Ότι και να φοβάται ο κ.Μητσοτάκης, η στάση του βγάζει ενοχή.
Και το κυριότερο κάνει κομμάτια τη Συμφωνία Αλήθειας με το λαό.
Ο κ. Μητσοτάκης με τη δική του στάση, με τη δική του ανοχή απέναντι σε αυτήν την υπόθεση, κάνει φάουλ και χάνει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας που κέρδισε και έκτισε τόσο με τα γεγονότα στον Έβρο όσο και με την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης