Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Θα συναντούσα τον Maduro μόνο για να μιλήσουμε για την έξοδό του από την προεδρία

Trump: Θα συναντούσα τον Maduro μόνο για να μιλήσουμε για την έξοδό του από την προεδρία
Ο Trump άφησε επίσης, να εννοηθεί πως έχει αμφιβολίες για την απόφασή του να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido ως τον νόμιμο, μεταβατικό ηγέτη της χώρας της Βενεζουέλας
Σε αλλαγή πλεύσης προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ο οποίος ενώ, πριν από λίγο καιρό, είχε δηλώσει ανοιχτός σε συνάντηση με τον Nicolas Maduro, τώρα λέει ότι θα το έκανε μόνο για να συζητήσει την αποχώρηση του προέδρου της Βενεζουέλας από το αξίωμα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios η οποία δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή 21 Ιουνίου, ο Trump τόνισε πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Maduro, ενώ άφησε να εννοηθεί πως έχει κάποιες αμφιβολίες για την απόφασή του να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido ως τον νόμιμο, μεταβατικό ηγέτη της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος άλλαξε πλεύση σήμερα.
«Η Κυβέρνησή μου ήταν πάντα στην πλευρά της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς Maduro!
Θα συναντούσα τον Maduro μόνο για να συζητήσω ένα πράγμα: μια ειρηνική έξοδο από την εξουσία!» είπε σε tweet ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
Ωστόσο, ο Trump είπε στο Axios την Παρασκευή ότι ήταν ανοιχτός σε μια συνάντηση, μια κίνηση που θα ανέτρεπε την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησής του που έχει στόχο να απομακρύνει από την εξουσία τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας.
«Ίσως θα το σκεφτόμουν...
Ο Maduro θα ήθελε να συναντηθούμε.
Και σπανίως εναντιώνομαι σε συναντήσεις», είπε ο Trump.
«Για την ώρα, έχω απορρίψει» το ενδεχόμενο να γίνει τέτοια συνάντηση».
Ο Trump είχε δηλώσει ανοιχτός το 2018 να συναντήσει τον Maduro, ο οποίος είχε επίσης είχε κάνει προσεγγίσεις για συνομιλίες, αλλά τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντ 'αυτού αύξησαν την πίεση.
Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο είναι πιθανόν το πιο ξεκάθαρο σημάδι για μια αυξανόμενη απογοήτευση - όπως χαρακτηρίζουν ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σε ιδιωτικές συνομιλίες - για την αποτυχία της κυβέρνησης Trump να εκδιώξει τον Maduro από την εξουσία μέσω κυρώσεων και διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης