Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πλακιωτάκης: Η σύμβαση παραχώρησης της ΟΛΠ Α.Ε. δεν προβλέπει άδεια ναυπηγείου

Πλακιωτάκης: Η σύμβαση παραχώρησης της ΟΛΠ Α.Ε. δεν προβλέπει άδεια ναυπηγείου
Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει σκέψη τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης σε απάντηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 κας Μπακαδήμα
Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν μελετά μια πιθανή τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του λιμένα του Πειραιά ώστε να δοθεί άδεια κατασκευής ναυπηγείου στην ΟΛΠ Α.Ε. παρείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτή του Μέρα25 κυρίας Φωτεινής Μπακαδήμα αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή της Περιφέρειας Αττικής κατά της ΟΛΠ Α.Ε. για την μη κατασκευή ναυπηγείου επεσήμανε τα εξής:
"Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει σκέψη τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης.
Αταλάντευτη και διαχρονική θέση μας είναι η υποστήριξη των 450 ναυπηγοεπισκευαστικών και των 1500 υποστηρικτικών επιχειρήσεων, που συνολικά παρέχουν 20.000 μόνιμες και περίπου 7.000 ακόμη περιοδικές θέσεις εργασίας.
Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των ναυπηγοεπισκευαστικών υποδομών, η επίλυση προβλημάτων και η παροχή κινήτρων για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού πλοίων, κυρίως της Ελληνόκτητης Ναυτιλίας, στον Πειραιά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Υπενθυμίζω ότι η Σύμβαση Παραχώρησης, που κυρώθηκε με το Νόμο 4404/2016, όσον αφορά τη Ναυπηγοεπισκευή αποτύπωσε την από δεκαετιών υφιστάμενη κατάσταση, ότι δηλαδή ο ΟΛΠ είναι ο εκμισθωτής των Ναυπηγοεπισκευαστικών Υποδομών και δεν έχει καμία εμπλοκή ή ανάμιξη σε ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες.

www.bankingnew.sgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης