Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στις 3.000 μονάδες ο S&P 500 στο τέλος του 2020 - Επιφυλακτικοί οι επενδυτές λόγω κορωνοϊού και εκλογών στις ΗΠΑ

Goldman Sachs: Στις 3.000 μονάδες ο S&P 500 στο τέλος του 2020 - Επιφυλακτικοί οι επενδυτές λόγω κορωνοϊού και εκλογών στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός και εκλογές στις ΗΠΑ φοβίζουν την Goldman Sachs
Σύσταση για επαγρύπνηση απευθύνει στους επενδυτές η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs εν όψει του δεύτερου κύματος κρουσμάτων Covid-19, εκτιμώντας πως ο δείκτης S&P 500 του αμερικανικού χρηματιστηρίου θα διαπραγματεύεται μεταξύ 2.750 και 3.200 για το υπόλοιπο του 2020, καταλήγοντας στο τέλος της χρονιάς στις 3.000 μονάδες.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας, το πρόσφατο ράλι από τα χαμηλά του Μαρτίου ενδέχεται να είναι περιορισμένης διάρκειας, καθώς η επενδυτική κοινότητα σταθμίζουν τον πιθανό κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων.
Επίσης, παράγοντας κινδύνου, σύμφωνα με την Goldman Sachs, είναι το αποτέλεσμα των επικίνδυνων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Εν αναμονή των εκλογών και λόγω της αβεβαιότητας που αυτές επισύρουν, θα περιοριστούν τα ανοίγματά.
Από τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου, , οι μετοχές έχουν ανακάμψει πολύ, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν σε αξίες που ενέχουν ρίσκου.
Ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 υπολείπεται μόλις 9% από το υψηλό όλων των εποχών τον Φεβρουάριο.
«Υπάρχει χώρος για να αυξηθούν οι κατανομές μετοχών και να μειωθεί η κατανομή μετρητών έως ότου φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα» επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, με την αβεβαιότητα να επιμένει.
Οι περίοδοι αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας συμπίπτουν με χαμηλότερες από τον μέσο όρο κατανομές μετοχών τα τελευταία 30 χρόνια, παρατηρεί ο CEO της Goldman Sachs, Kostin.
Σε κάθε περίπτωση, η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο S&P 500 θα διαπραγματεύεται μεταξύ 2.750 και 3.200 για το υπόλοιπο του 2020, σηματοδοτώντας μια άνοδο περίπου 3% -το πολύ- από τα τρέχοντα επίπεδα.
«Ο στόχος μας για το τέλος του έτους παραμένει στις 3.000 μονάδες» καταλήγει ο David Kostin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης